Stänger beautyboxen en stund…

DSCN3318

…bara för att öppna den igen i ett nytt format inom kort. Beautyboxen blir ännu bättre, större och mer välfylld med tips och råd som skräddarsys ännu mer efter ER, mina kära!
Så om ni undrar varför det varit tyst i en vecka så är det för att jag är i full fart med nya härligheter.

Japp, och så har jag haft PMS-hjärna i en vecka, och inte klarat av att formulera ett inlägg utan att fastna i gråtiga avsked och nostalgi. TROTS att jag tror att både jag och ni kommer gilla det nya ännu mer (är det möjligt hehe?). Håll ett stadigt öga på elle.se och på min Insta @maria_ahlgren. OKAJJ?

Jag avrundar denna era av Beautyboxen med lite hederlig pms-ångest. Läppstift och lättväckt ångest 4ever, remember?

Igår var det Swedish Beauty Awards. Pompa och ståt och Great Gatsby-tema på restaurang K-märkt i Stockholm. Jag hade legat däckad i ett antal dagar i förkylningen från helskottat och itne hunnit fixa 20-talsstass. Så jag tänkte att jag tar någon av mina två failproofade finklänningar – en lång i blå spets med bar rygg, eller en nykomling från COS. Men så igår i morse, 12 timmar innan galan, när jag provar, går ingen av klänningarna att dra igen. Inte ens den jag köpte för två veckor sedan – och som då till och med satt lite löst. Och väl knäppta ser jag ut som en stoppad korv med 360-graders magväska – av dun. PMS-magen i fullt esse!

Får ni också en storleksskillnad på 1-2 klädstorlekar under PMS?
Det fantastiska är att varje månad när kroppen sväller och skaffar kamelpuckel där fram så freakar jag och tänker att den här gången är det nog inte PMS, utan att sköldkörteln packat ihop och stängt ner ämnesomsättningen och att jag nu är dömd att stänga min garderob som jag känner den för alltid. DEN HÄR GÅNGEN är det permanent! Jag – som har 20 års erfarenhet av PMS (som exploderade bortom alla sina tidigare gränser när jag fick barn och passerade 30) – blev så osäker att jag ägnde morgonen åt att surfa runt i diverse internetforum på temat “viktuppgång vid PMS”. KAN detta var enbart PMS? Jag vet ju att jag ofta går från storlek 36 till 40 under PMS, ändå tänkte jag att den här gången KAN det inte vara normalt. Vi snackar en helt ny kropp. MED snygga flodfåror runt anklarna där strumpresåren suttit.

Sen gjorde jag det enda rätta. Gick ner till & Other Stories och köpte en enorm kaftan.
Efter det gick jag till Apoteket och köpte graviditetstest – det tredje på en vecka pga detta BEYOND hormonkaos – och låste in mig på toaletten på MOOD. Och ja, det var negativt, så nej, jag är inte preggo, trots att jag sedan fick frågan TVÅ gånger under kvällen pga tältoutfitten.

Under veckan har vi även mött följande situationer:

* En klassisk innebrännare på hakan som VÄGRAR att “poppa” samt en böld mellan ögonbrynen som poppade flera gånger (alltså blev gul, syrabombades, klämdes – oups! – bara för att bli gul om och om igen). Snälla finnar. Om ni nu ska parkera er i mitt ansikte – var konsekventa. Bete er som normala finnar så jag kan behandla er som såna. Ja, och så ett gäng vanliga finnar såklart. Men de här anomalierna har tagit nästan all fokus.

* Gråtattack när min brors bröllpsinbjudan kom i posten. Först möttes posthögen av gravt ångestpåslag när jag såg brev från Försäkringskassan, Skatteverket OCH mitt kreditkortbolag på samma dag. Jag är så RÄDD för myndigheter. Men sen såg jag det. Det vackert stansade kuvertet som gömde den första bröllopsinbjudan i min familj som inte varit min. Jag kunde inte hantera det! Blev så rörd över att livet kan vara så FIINT och kärleken så STOOOR och grät över att en mastodont kreditkortsräkning i längden inte spelar någon roll för kärleken är ALLT och jag är en så STOLT och LYCKLIG storasyster och jag ÄLSKAR min familj.

* Jag och Atleten ligger i KRIG. Jag har svårt att sova som det är, men när kroppen väl utsöndrar en liten puff melantonin så drar Atleten en djuup riktigt rasslande snark. Jag blir så arg! Vill SPARKA honom ur sängen, TVÅNGSremittera honom till soffan, skaffa övernattningslägenhet åt mig SJÄLV och bara ställa mig på balkongen och vråla. Det värsta är att den jäkeln aldrig minns något på morgonen. Det mest provocerande är när han säger att: “Men jag snarkar ju inte längre.” Jo, det gör du, och du förstöööör mina nätter när jag redan är överhettad i både kropp och hjärna. PMS + snarkande man = match made in hell.

Det enda fina är att jag ofta blir ganska kreativ under PMS. De där känslostormarna rör runt järnet i hjärnan. Tror Liv Strömquist pratade om det där i sitt mens-sommarprat? Tyvärr förmår jag inte riktigt förvalta alla tankespår.

Japp, det var veckans PMS-rapport nu. Och när vi ändå är på ämnet kan jag meddela att påsken var ju minst sagt rafflande med sina superfullmånar. Aja. Man vet ju att man lever i alla fall. Särskilt med tanke på att det inte sovits ordentligt på två veckor.

Well. I väntan på att Beautyboxen öppnar igen – bomba mig gärna med frågor och önskemål på vad ni vill läsa mer om! Högt och lågt – bring it!

DSCN3319

Ett band i håret fick vara min tolkning av 20-tal. Och långt halsband! Fast visst måste de glidit runt i kaftaner ner på Rivieran. Och Marrakech? Och ja. Självklart är galg-bandet ute.
Preppade håret med UNITE Boosta och ORIBE torrschampo, och snurrade sen håret runt bandet. Drog loss testarna vid ansiktet och fönade med testen tvinnad runt fingret. Easy peasy.

Tills vi ses igen mina beauties. TACK FÖR ATT NI FINNS. TACK TACK TACK.

This entry was posted in Personligt and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

17 Responses to Stänger beautyboxen en stund…

 1. Lisa says:

  Mer smoothiebowls och beautyfoods! 🙂

 2. Victoria says:

  Åh, tycker bloggen är perfekt som den är! Blandning mellan beautyfoods, nyheter inom skönhet, tips på olika produkter i olika prisklasser, och som det här inlägget – allmänt sköna vardagsbetraktelser. Du skriver fantastiskt bra och på ett perfekt sätt. ÄLSKAR din blogg och undrade vart du tog vägen men ser fram emot nya äventyr och hänger troget kvar! 🙂

 3. Lovisa Sondefors says:

  Lysande inlägg 🙂 tycker bloggen är toppen, fortsätt i samma stil!! Väntar med spänning på det vad som kommer!

 4. Kicki Burman says:

  Så skoj att träffa dig på pressfrukosten i veckan! Hoppas ni hade en härlig kväll på Beauty awards! Hoppas dessutom vi ses snart igen! Kram Kicki! http://www.femme.se/kickiburman

 5. Camilla says:

  Ganska ny läsare av din blogg. Men har gått tillbaka ganska långt för att läsa dina inlägg. Måste säga att jag älskar’t! Du skriver helt magiskt underbart. Både bra info och enormt rolig läsning! Många skratt får man sig. Fortsätt att vara du!

 6. Malin says:

  Du är bäst Maria, helt fenomenal. Hundra pussar och kramar till dig!

 7. Agnes says:

  Mer om din hudvård!! Vad du använder nu och så. + tips på solskyddsfaktor till ansiktet!

 8. Christina says:

  Älskade detta inlägg, och kan såååå relatera till det brinnande HATET gentemot ens snarkande sambo när en själv inte kan sova… Fortsätt blogga (gärna oftare) för 17 <3

 9. Anna says:

  Vad har du för tips på primers? Min gamla favorit från Lumene är borta från hyllorna och jag står handfallen. Vill ha glow! Tack för din roliga, välskrivna och ärliga blogg!

 10. Susanna says:

  Fick först hjärtat i halsgropen och tänkte “neeeeeej inte min favoritblogg!!!!” när jag såg rubriken. Jeez vad du skräms! Sen blev jag såklart jätteglad och pepp – låter som att det kommer bli toppen! Heja heja!

 11. Sophie says:

  Blev först rädd att du skulle sluta, en av mina absoluta favoritbloggare! Väntar med spänning på nyheten 🙂

 12. Eva says:

  Gillar ditt sätt att skriva på. Lockar till läsning även om det ibland handlar om produkter jag just då inte är det minsta intresserad av. 🙂 Detta inlägg var toppen. Högt och lågt i en härlig blandning. Du bjuder på dig själv, vilket gör att jag tror att alla som läser dig bara älskar dig.

 13. Anna says:

  Maria har du tips på en bra concealer? Ser ut som en zombie under ögonen när jag ska sminka mig på morgonen

 14. Alex says:

  Hallå, saknar dig. Så till vida att jag nu plöjt hela ditt arkiv på Elle. Att hitta recept jag glömt av vägde upp att jag kände mig lite som en creepy stalker 🙂

  • Maria Ahlgren says:

   Åh! Jag saknar bloggen! Och er!!! Jag har också separationsångest haha… Men snart är jag tillbaka!! Jag har ju även gamla bloggar på fromtokyowithlove.com och tokyolove.blogspot.com 🙂

 15. Åsa says:

  Men åh vad jag saknar den bästa bloggen! Hoppas du snart är tillbaka:)) Älskar din blogg något alldeles otroligt, så många tips och råd du ger, inspiration till tusen, ärlighet som uppskattas, kloka ord och oerhört välskrivna inlägg, begåvad som få att skriva. Kom tillbaka, vi väntar med spänning. Kramar

 16. Lina says:

  Saknar också dina inlägg! Så mkt humor och så vågar du bjuda på dig själv som få. Du har ett unikt språk. Älskar Beauty Foods och all inspiration man får från dina skönhetsinlägg. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two + = 11