FRIDAY FACEFOODS – KRÄFTSALLADMED PICKLAD FÄNKÅL OCH DILL

IMG_4831

Dagens Friday Facefood kom till i somras, precis efter vår hemkomst från Frankrike. Jag hade galen craving på dill (!) och kräftrumpa. Min man tycker om att pickla saker (I know, hipsterklyscha, han gillar mikrobryggd öl och nördhamburgare också), så han fick en fänkål att leka med.

Jag ska börja med att fresta er med allt beautyliscious som tallriken innehåller. Vad sägs t ex om:

FÄNKÅL – Naturligt detoxande (=kissa lugnt!) och bra för matsmältningen = plattare mage. Innehåller mycket vitamin C, fiber och folsyra.

KRÄFTSTJÄRTAR – Massa protein, zero fett. Gott om vitamin D och jod, som behövs för ämnesomsättningen, och selen, som anses boosta håret och motverka håravfall. Räkor går lika bra om du gillar det bättre.

AVOKADO – Say no more. Glowfrukten über alles. Jag får nästan lite ångest om jag inte ätit avokado en dag, och tänker att min hud ska skrumpna ihop. Jag vet, HELT irrationellt, men sån är jag. Avokado är BÄST, ingen protest!

DILL & GRÖNA BLAD – Syresätter alla celler och verkar alkaliskt på kroppen. Gröna grejer varje dag gör underverk för hela kroppen, inklusive dess skyltfönster, dvs hudkostymen. Jag läste i en bok av rawfoodgurun David Wolfe att om du dricker en smoothie med spenat och kokosvatten har du typ gett dig själv en blodtransfusion. Vet inte om det är RIKTIGT så dramatiskt, men viktigt är det i alla fall.

INKÖPSLISTA – KRÄFTSTJÄRTSSALLAD MED SNABBPICKLAD FÄNKÅL, DILL OCH SOLROSSTRÖSSEL
* En burk kräftstjärtar (utan socker i lagen)
* 1 fänkål
* Ett knippe dill
* 2 avokado
* Grön blandsallad
* Rödlök
* Solrosfrön att strö på toppen

Här kommer RECEPTET!

1. Börja med att pickla fänkål. Hyvla tunt tunt på mandolin. Snabbpickla i en lag på olja, äppelcidervinäger, lite salt och lite socker. Googla fram exakta mått, det var min karl som gjorde. Det funkar givetvis lika bra med rå fänkål som bara kramats med lite citron, salt och god olivolja. Låt stå minst en halvtimme.

2. Rosta solrosfrön i torr stekpanna. Ställ åt sidan och låt svalna.

3. Blanda ihop alla grönsaker. Häll lagen av kräftstjärtarna och blanda med salladen.

4. Toppa med dill, solrosfrön och picklad fänkål. Häll upp ett glas vin = skinboost med RESVERATROL!

Perfekt denna helg som kanske är den sista med sommarväder?
HAPPY FACEFOODING & glad helg <3

IMG_4830

This entry was posted in Beautyfoods, Friday Facefoods and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 2 = one