CHOKLADBOMBAD SUPERFOOD-SHAKE

Sitter och sippar på den godaste milkshake. Den är helt vild. Och så proppad med nyttigheter att man skulle kunna leva på den, julafton för både figur, hud, hår och själ. Släng i en frusen banan och det blir mer milkshakigt.
Till två STORA glas går det åt:
400 g silkestofu (biodynamisk)
1 dl Sloow kaseinpulver Choklad
3 msk Holistic vaniljproteinpulver (om man vill)
ca 2-3 msk Mesquite Powder (jag har Renée Voltaire)
ca 0,5 dl rå kakao
Några nypor fint vaniljpulver
En frusen banan (jag hade tyvärr ingen hemma idag)
Om du vill söta, använd lite mörk agave (jag har Biona)

Toppa med hallon, blåbär, gojibär och kakaonibs.

Och här är THE LOWDOWN på hälsoaspekten.

Silkestofu (märke Demeter Taifun) – bra protein (5,1 g/100gr), minilite fett (2,2g/100g) och kolhydrater (1,7g/100g). Gott on kalcium, järn och magnesium. Kollagenstimulerande och anti-inflammatorisk, så riktigt bra skinfood i lagom dos. De flesta hudproblem bottnar i inflammationer, så anti-inflammatorisk mat är beautyjunkiens bästa vän. Ingen slump att japanskorna frossar i soja och tofu. Se till att den inte är gjord av genomodifierad soja – den tofu jag använder är gjord på biodynamisk odlade sojabönor.
Sojamjölk (Alpro osötad) – Laktosfri och alltså fri från mjölksocker = inget svullen mage för min del. 0,2g carbs/100g för er som tänker på sånt! B-vitamin och E-vitamin = finfint för huden. Välj helst osötad sojamjölk, den vanliga är sötad med råsocker.
Rå kakao – Bland det mest antioxidantrika du kan stoppa i dig, och vi vet alla vid det här laget vad det innebär för hudkostymen lilla! Skyddar mot fria radikaler som vill skada våra celler. En skinfood i absolut toppklass, som dessutom är mycket rik på magnesium och naturliga lycko-igångkickare. Och psst – aptitdämpande är det också. Chokla’ varje da’ ska vi ha!
Mesquite – Superfood som smakar kola och är suveränt för att balansera ut blodsockret. Massa fiber och söt smak utan att vara sött. Proppad av vitaminer och mineraler.
Kaseinpulver – Lååångsamt protein av bästa kvalisort. Den variant av proteinpulver som sägs vara bäst om man önskar loosa fett.
Gojibär – Cocktail av antioxidanter, betakaroten (extra trevligt i soltider), mineraler och syrlig supergoodness. Innehåller syror som stimulerar kollagenproduktionen = promotar yngre, slätare, glowy hud.
Hallon – C-vitamin deluxe.
Blåbär – A-vitamin (Retinol), antioxidanter, fiber och allmänt proppad med godhet. Sägs kunna hjälpa mot acne.
Kakaonibs – Som kakaopulvret – the bomb för kropp, beauty och själ.

This entry was posted in recept. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − six =