WELCOME TO THE SWEDISH LIFESTYLE!

Och ni som trodde att mammalivet var HÄNDELSEFATTIGT?! Hoho, om ni visste!
Jag och Vera Li Maiko-chan mötte upp Biola i Shibuya för fika på Vegan Healing Café (otroligt tråkigt namn, men mysigt ställe med god veggolunch). Sen rullade vi ner till Swedish Lifestyle, inofficiella ambassadörer för svenskt mode i Japan, och det är här dagens drama tar plats. Swedish Lifestyle för övrigt har tagit in flera nya märken i showroomet sedan jag var där sist (brukade ju vara deras live-skyltdocka under pressveckorna i ett annat liv…). Nu kör de förutom Odd Molly, Tiogruppen och Happy Socks (en smashhit i Japan, säljer som smör på Opening Ceremony och hyllas i tidningar som NYLON)  även Twist & Tango och Uniforms for the Dedicated. Att kliva in i showroomet är lite som att komma hem. Svensk design, svenska tekoppar, svenskt godis, svenska böcker i den svenska bokhyllan, bilder på kända svenskar på väggarna…

I alla fall.

Jag och Vera rasade in mitt när Nakajima-san hade ett gäng viktiga möten inbokade med viktiga inköpare, och givetvis väljer Vera Li denna plats och tidpunkt att leverera en blöja som sprängde alla tidigare kända gränser. Bokstavligen.
Kläderna är troligtvis bortom all räddning. Kör dem just nu i mördarprogrammet i maskinen. Som tur var befann vi oss på en modeagentur som även har ett lager barnkläder, och VD-Martin dök upp som en räddande ängel med en ljuvlig, retro-mönstrad Katvig-outfit. Hon vet hur man får sina freebies, den där Vera Li!
Martin, fyrabarnspappa som han är, fick flinkt assistera medan jag sanerade min dotter medan kunderna intet anande inspekterade kommande vinterkollektioner utanför badrumsdörren. Det var enorm ångest att transportera ut snusk-Vera och , eh, smutstvätten under diskretion. Här går de på viktigt affärsmöte, och så lurar en västerländsk morsa och hennes otroligt o-rumsrena kiddo i kulisserna! Vänder man på det är det riktigt exotiskt.
Aaah, the Swedish way!! Vi är mycket ÖPPNA i Sverige kring det här med BARN och deras intimhygien ser ni! Kom till vår agentur och vi bjuder på smygtitt på nästa vinters kollektioner, Marianne-konfekt och en livedmonstration av vad som sker när man börjar mata sina kids med Semper banangröt!
Ja, mina vänner, vardagsdramatik har fått en helt ny innebörd (och ja, jag håller faktiskt på att ruttna intellektuellt, det kan icke förnekas).

This entry was posted in From Tokyo With Love. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× nine = 54