GIRLS ABOUT TOWN

Bild 4

Bild 6

Jag har hittat drömmarnas businesspartner i Vera. Jag har haft så akut skrivsug senaste veckorna och varit lite frustrerad över att allt bara stannade i huvudet eftersom någon kände av varje gång jag närmade mig datorn och krävde mat/blöja/lek just då. Men sedan en vecka har vår lilla rutin blivit att bänka oss på något café under några eftermiddagstimmar och det funkar kanoners. Vera sover som en stock i vagnen tre timmar nonstop (hon älskar ljud och rörelse runt sig – mamma upp i dagen!) och jag har några timmar att fixa med vuxengrejer i lugn och ro. Har blivit två krönikor till Sydsvenskan utrikes senaste veckan plus att jag blev klar med några artiklar som kommer längre fram i DNs helgbilaga. Men framförallt har jag hunnit planera nästa sommars jättefest som jag och Beats ska hålla på Mallorca, jag har fixat lägenhet till oss i Palma, jag har svarat på mail för första gången på en månad, jag har sorterat foton och lite annat smått och gott.
Vilken drömbebbe va!  Hänger med på café OCH låter sin mamma pyssla med annat ett par timmar. Och när vi hade folk över i helgen så var hon bästa festdeltagaren och satt mest i sin babysitter och diggade, eller satt i knät med tefatsstora ögon. Frågan är bara hur länge det är såhär, snart nöjer hon sig väl inte med att chilla solokvist i vagnen eller sittern, utan vill ha uppmärksamhet precis hela tiden… Just nu sitter hon framför mig i sin babysitter (se bild överst, tagen as we speak) och pratar för sig själv medan jag bloggar och Beats pysslar med sitt. Vi har precis badat och det är Veras hobby. Hela den lilla kroppen är med och njuter! Plaskar och sträcker på sig och provar olika rörelser i det sköna vattnet. Varje kväll badar vi henne och det är dagens bästa stund. Sen lite mys innan det är dags att sova. Så råder lugnet fram tills fyra-snårets matning, och efter det är hon omöjlig att få till ro. Då vill hon leka och hon blir supersur när hennes föräldrar inte delar denna entusiasm. Detta är INTE poppis, i natt var jag SÅ nära att fly in i andra rummet och låta Beats undehålla fröken piggelin… Nu är vår plan att leka satan i det med henne under kvällen så hon är helt matt natten lång. Hmmm….

Just det, på tal om jobb och vuxengrejer! ska jag vara en av årets nyårskrönikörer i Sydsvenskan och kåsera kring det japanska nyhetsåret 2009! Missa inte det.

This entry was posted in From Tokyo With Love. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


six − = 0

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>