Pulverdiet (och en dyr Açaibowl)

DSCN2472

Jag går på en slags pulverdiet för tillfället. Det har varit många dagar där jag käkar lagad lunch på pressevent eller möte, och när kvällen kommer vill jag bara ha smoothiebowl. Jag mäktar inte med två lagade mål mat om dagen. Hela kroppen skriker efter glassiga, syrliga krämigheter.

För att maxa de där smoothiebowlarna proppar jag mixern med pulver. Här ser ni en helt hysterisk pulvermix. Gick lite overboard. Är säkert pulver till ett värde av hundra spänn. Helt sjukt egentligen. Detta är beautyfooding överkurs. Egentligen tror jag inte det är optimalt att trycka ner ALLA koncentrerade superfoods i en smoothie. Kroppen  kan väl omöjligt tillgodogöra sig alla – svindyra – mineraler, antioxidanter, vitaminer, proteiner och what have you. Men aja. Så här såg det i alla fall ut i mixern, och i skålen ser vi:

* Açai

* Maca (om jag kände mig så där utlovat sexig efteråt? Å nej. Tevesoffskoman infann sig stadigt)

* Morning Wellness (eko-mix av ingefära, gurkmeja, kanel och kardemumma)

* Rå kakao

* Proteinpulver (ärta)

* Multi Greens (grönt dunderkrut med groddar, grönisar och spirulina)

Det mixade jag ihop med cashewmjölk, frusna blåbär och lite frusen banan till en glassig açaibowl. Toppade med chia, hampafrön, solrosfrön och kakaonibs. Smask. Skam vore det annars när man investerat värdet av ett halvt par jeans i en skål…

 

This entry was posted in Beautyfoods and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Pulverdiet (och en dyr Açaibowl)

  1. m says:

    Hur uttalar du detta superbär? Acai???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 − = two