Pure Effect – rent hus utan rödchock

pureeffect1

Let’s talk rengöring, Men inte ansiktsrengöring för en gång skull, utan husrengöring. Japp, vi ska snacka STÄDNING. Ett mycket aktuellt ämne för mig i dessa flytttider.

Jo, såhär är det. Ofta när jag sprayar loss med spegelputsar, kalkmedel och universalsprayer så reagerar min hud. Senast för några veckor sedan när jag torkade ur samtliga badrumshyllor + putsade duschväggen i vår gamla lägenhet så blossade halva överarmen upp. Ibland är det runt munnen det börjar klia, ännu oftare runt ögonen. Blossiga händer är obligatoriskt när jag fejjar. Och så blir det en ond cirkel. Jag gnuggar och kliar och kladdar av misstag rester av irriterande partiklar över ansiktet. Jag köper alltid oparfymerade svanen-märkta prods, men ibland är det Atleten som går loss på ICA Maxi och då….well, då är det inte så mycket mjuka värden i fokus.

Det var faktiskt underbara brynstylisten Zana på Benefit Brow Bar i Köpenhamn som för några år sedan tipsade mig om att sluta torka av ytor med kemikalier mer än kanske en gång i veckan. Det var när jag behandlades med medicin mot akne och huden var SUPERreaktiv.

För några veckor sedan såg jag dessa snyggingar på Emma Wiklunds Instagram. Svenska Pure Effect gör pH-neutrala rengöringsprodukter som baseras på bioteknik, alltså naturens egna mikroorganismer. Ni MÅSTE testa dessa. Min hud reagerar inte det minsta. Och det blir så himla rent och fint. Så snygga att de får stå framme på köksbänken minsann.

Vem sa att beauty bara hör hemma i badrummet?

pureeffect2

This entry was posted in Hud and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Pure Effect – rent hus utan rödchock

 1. Victoria says:

  Bra tips! Måste också fråga vart fruktskålen kommer ifrån? Har letat ÖVERALLT känns det som efter en snygg fruktskål som inte kostar multum…

 2. Emma says:

  Vad fick su för medicin mot akne? Jag har problem sen många år och har nu provat att lägga om min kost helt och hållet. Skickade även in en remiss till en hudläkare idag 🙁

  • Maria Ahlgren says:

   Doxyferm antibiotika i 3 mån + Epiduo-gel! Och så unnade jag mig en kur behandlingar med Exuviance + följde hudterapeutens produktråd. Blev jättebra! Du kommer snart bli bättre – håll ut!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 × five =