Body Shop Fuji Green Tea

(null)(null)

Grönt té är som bekant en riktig beautybooster, både för insida och utsida. Det är antioxidanterna som gör det. Som semi-asiat kan jag inte nog hajpa det gröna téets roll i mitt lilla liv.

Hela min tonår bodde min pappa i Hongkong. Pappa jobbade i läkemedelssvängen och hängde primärt med kufiga kinesiska doktorer och knarrgamla proffessorer. Varje gång vi var hos pappa fick vi med oss säckar med gröna teblad som doftade hö och jasmine hem till Sverige. Ja, säckar. Stora, i väv. Hade jag någon åkomma var grönt té och några illasmakande, namnlösa piller från det lokala apoteket alltid medicinen enligt pappas gäng. Vi åt oftast middag hos Mr Leung, en slags allt-i-allo-herre i gänget som drev restaurang i ett nedgånget köpcentrum i stadens utkant (och sen körde hem alla, full som en alika på artighetssupar). Det kallades att vi skulle på “bankett” hos Mr Leung. Vår familj och läkargubbarna. Det var en hederssak. Jag och mamma kreverade varje gång det skulle ätas hajfenssoppa, fiskögon (till hedersgästen, en tackar!) och slemmiga delikatesser i Mr Leungs mörka lilla skrubb till restaurang (med toaletthål i golvet inne i städskåpet). Men pappa gillade det. Mr Leung var en vän och ställde alltid upp.

Anyhows. Téet! Pappas polare Dr Lam (eller var det Mr Chin?) sålde in det gröna téet TOTALT till en 15-årig mig med löftet om att té efter maten håller en slank. Good for slim. Så jag sippade och sippade, i hopp om en plattare mage och eksemfri hy (jag hade atopiska eksem i ansiktet tills jag var 17). Min tonår smakade lika delar sprithäxor som grönt té.

Sen blev jag vuxen och flyttade till Japan. Där tryckte jag litervis av gröna istéer ur automater under kvävande varma tokyodagar, drack kaloristinna macha-lattes på kaféer i Harajuku och lärde mig teceremonins konst i skolan (skålen vrids fram och tillbaka enligt exakta grader och vattentemperaturen är orubblig).

Idag… Well. Det blir mest påsté och mikrovärmt vatten är jag rädd.

Men så i tisdags bjöd Body Shop in till morgonté på Svenskt Tenns tésalong (jag tar hela inredningen tack!) och jag fick nytändning på det gröna guldet.
Vi journalister fick en härligt nördig föreläsning om té, och presentation av nya kroppsserien Fuji Green Tea. Mon dieu så dejlig! Tebladen som använts är handplockade vid Mount Fuji. Ååh mitt lille Fuji som vi såg från fönstret i Sakuragaoka på klara dagar!

Seriens diva är badtéet. I en silvrig téburk ligger ett badsalt med téblad som läggs i en särskild sil som hängs under kranen när badet tappas upp á la tébryggning. Doftar divine. Jag kärade också ner mig i kroppsskrubben med mjuka jojoba-pärlor, och bodybuttern. Hudkostymen diggar. Antioxidanter och smörig fukt deluxe.
Håll koll i butikerna framöver för lite green tea-magic – ni kommer älska’t tror jag!
(null)

Bad-té med egen sil – oooh the decadence!

This entry was posted in Nytt i beautyboxen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Body Shop Fuji Green Tea

  1. Pingback: Marc Jacobs Beauty – till Sverige i maj | ELLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 × one =