Fråga Beautyboxen: 3 tips som räddar vintertorr blandhy

Vintertorr hud är ett jidder för de flesta av oss så här års skulle jag tro. Vindpiskad och stram hud är en STYGGELSE! Fick en fråga av läsare i nöd, och självklart är min beautybox at the rescue…

FRÅGA:

Hej Maria! Jag behöver en ny ansiktsskrubb och kräm. Har du något tips på bra?
Jag är under vinterhalvåret så himla torr på näsan.  Använder just nu Mario Badescus jordgubbsskrubb men den verkar inte hjälpa, är ändå “flagig” dagen efter. Jag har blandhy, så har bara dessa torrhetsproblem under vintern.

MARIA:

Här är tre tips som funkar för mig.

1. Vanlig, löddrande rengöring som sköljs av med vatten kan vara för uttorkande på vintern. La Roche Posay har nyligen kommit ut med en micellär rengöringsgel, dvs en gel som inte sköljs av. Rosaliac Micellar Make-up Removal Gel heter den. Använd absolut inga starka rengöringsprodukter på vintern, easy does it…

2. Fukt fukt fukt! Kronans apotek har ett riktigt prisvärt no-nonsens serum som passar alla hudtyper. En fuktkräm som passar både dag och natt är Dermalogica Active Moist. Den är oljefri, så passar även blandhuden.  Testa att blanda en droppe olja i natt- och dagkrämen. Oljan går ner på djupet med fukt och näring. Jag gillar Cicamed Intense Repair Oil. Slörp!

3. Mild peeling är ett måste, 2-3 gånger i veckan. Kolla in Maria Åkerberg AHA & Jojoba Scrub! Peelar milt och är grym för just blandhy! Dessutom eko.

vintertorrhet
Lycka till med lilla nosen!

vintertorrhet_maria

This entry was posted in Hud and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Fråga Beautyboxen: 3 tips som räddar vintertorr blandhy

  1. mette says:

    Hej! Vad heter serumet från Kronans apotek? Är det det som är Cicamed Intense Repair Oil? Är Serum och olja alltså samma sak? Jag har alltid kört på oljefria ansiktscremer, har blandhy med problemområden med acne (eller något liknande, smärsamma röda blemmor iallafall) på kinderna, och funderar på att köpa mandelolja istället för hudcreme då jag alltid också är så himla torr, letar också efter ett Serum, för det skall tydligen vara bra och viktigt? hjälp hjälp! jag fattar inget i denna djungel! Helst hade jag gått till en hudläkare, men får ingen remiss och vet inte vilken av alla 1000 i Göteborg som är pålitligt och inte bara vill pracka på en massvis med dyra produkter, har du något tips där med? TACK!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 2 = eleven