Friday Facefood! Raw kladdis med moln av kokosgrädde

Kladdkaka som man blir beautyfierad OCH salongsberusad av? Oh yes! Enter the cointreau-marinerad raw kladdkaka med chokladglasyr och fluffig kokosgrädde.

raw kladdkaka m kokosgradde_1

På nyår stod vi helt plötsligt utan dessert när gängets mästerkock blev sjuk i sista stund. En av tjejerna föreslog glass och bär, men jag ropade STOPP Å BELÄGG! Choklad måste vi ha! Det är ju nyår! Mörk som synden och definitivt inte barnvänlig ska den vara. Nyårskyssen ska smaka apelsinlikör och bitterljuv midnattsmörk choklad.

Klockan tre på nyårsaftons eftermiddag panikdök jag in i skafferiet på jakt efter grejer som snabbt kan förvandlas till dekadent dessert – utan gluten, raffinerat socker, grädde och smör.

Mina skafferifynd:

* En påse dadlar
* Cashewnötter (raw)
* Kokosolja (raw)
* Kakao (raw)
* Hasselnötsmjöl (raw)
* En flaska cointreau (så inte raw)
* En kaka Lindt 85% (inte raw)
* Två apelsiner

Jag freestylade, så har inga exakta mått, men ungefär så här gjorde jag:

1. I en skål, marinera dadlar i sprit (eller juice från en apelsin om alkoholfri). Låt stå i ca en timme.

2. Mixa dadlarna i matberedare med nötter, juice från 2 apelsiner, några matskedar kokosolja, nötmjöl, lite vaniljpulver och kakao. Spä med sprit-/blötläggningsvattnet om behövs. Smaka av med kokosnektar el agave om inte sött nog. Smaka smaka smaka! Konsistensen ska vara kletig men hålla ihop så den kan tryckas ut i en brownie.

3. Tryck ut i form klädd med plastfolie. In i kylen! Eller frysen om extremt tajt med tid.

4. Smält några goda mörka chokladkakor. Kanske en med apelsinsmak? Häll över som glasyr. In i frysen.

5. Ta ut ca 20-30 min innan servering.

Vispad kokosgrädde:

Kolla härinlägg i min blogg.
Vispa med kokossocker och vanilj. Det ska vara fluffigt.

Njut!

Ps. Ber om ursäkt för nasty bildmaterial! Ingen bra kamera + lyckades bara fånga restätandet (luden mansarm på köpet!).

kokosgradde

raw kladdkaka m kokosgradde

This entry was posted in Beautyfoods, Friday Facefoods and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Friday Facefood! Raw kladdis med moln av kokosgrädde

  1. Anna says:

    Åh jag drömmer om o testa det här, ser hur gott ut som helst!!

  2. Ingrid says:

    Okej, nu verkar det som att jag bara valde första bästa recept men jag ÄLSKAR detta recept så jag måste kommentera på det! <33333 ÄLSKAR mörk farlig lovely choklad mot kokosgrädde. Alltså, jag kan typ inte skriva mer om det för att jag får sånna cravings. Ah, helt enkelt, bästa kakan! KOKOSGRÄDDE FOR LIFE! Tack för så himla grym blogg, bland alla bloggar i min jättestora bloggmapp så är din den jag mest ser fram emot att scrolla igenom. No smicker, bara helt sant. Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 × two =