Årsresumé del 2

Årsresumén rullar vidare med start i maj.

Maj

2014_arsresume_5

1. Den kortvuxna damen med stram mun är jag! Note to self: Bli ALDRIG mer fotad på röd matta. 2. Pressfrukost för ELLE Beauty Awards. 3. The winners! 4. Backstage. Hårstylist Tony fixar Emilia, makeup-Sandra gör Carin fin(are).

Första delen av maj gällde fullt fokus på ELLE Beauty Awards. I juryns stugor krämades, sniffades och målades det som sällan förr. Vi skrev motiveringar, förberedde vårt trendseminarium och försökte enas om vilka produkter som platsade i den ultimata ELLE-neccessären. Själva galan gick av stapeln på Nils Ericsson-hallen i Stockholm. På dagen var jag hos Sacha på SachaJuan och klippte av väldans mycket hår, hos Frida och fick granit- och guldnaglar och slutligen i stolen hos supermakeupartisten Sandra Öjeland backstage med Carin, Emilia och Cia.

2014_resume_4

Sen var det vardag! Jag frös bort magfett med CoolTech, var mörk och ganska korthårig, förälskade mig i Dagmars samarbete med Uslu Airlines och gjorde beautyfoods på löpande band.

PicMonkey Collage

I slutet av månaden reste jag till Paris och käkade en casual trerätters med Jean Paul Gaultier. I sann Maria-anda lyckades jag radera en och en halv timmes intervju från Iphonen framför monsieur (som bara skrattade och sa att det kunde lika gärna varit han – vissa av oss är bara inte menade för teknik)! Efteråt gick jag runt i cirklar genom ett regnigt Marais med brutal ångest och bankande hjärta. Ringde C i ren hysteri och bönade att han skulle hitta ett sätt att återskapa filen. Huvudet var tomt, jag mindes i paniken exakt NOLL av vad vi pratat om. Jag övervägde att ringa upp Hermine och säga att vi får stryka jobbet. Jag är en misslyckad journalist, ni behöver inte betala mig, it’s on the house. Landade efter två timmars traskande på ett café. Drack rödvin i min ensamhet och började leta minnen. I rödvinsdimman släppte spärrarna och närminnesbanken öppnades upp. Tack och lov hade jag anteckningar. Old school är tamejtusan alltid bäst.

Väl hemma var det dags att packa väskan igen och resa med mamma och Vera till Turkiet!

Juni

maj_2

Lyckan i att få tillbringa en vecka i Bodrum med mina två bästa damer – mamma och lillan! Vi besökte drömmarnas restaurang i bergen, gick på bamsedisko, skrattade, grät lite och åt bläckfisk nästan varje dag.

Väl hemma drabbades jag av socialmedial ångest och fastnade i good ol’ jämförelsemönster där alla andra alltid vinner mot muppen Maria. Uppenbarligen är jag inte den enda som ibland känner att andra lyckade liv ofta står mig upp i halsen, och jag blev intervjuad i bland annat tidningen SOLO.

På glamfronten bjöd Dior på finlunch hemma hos hovkonditor Dorotea Malmegård och presenterade sin nya foundation Star, som blev en av mina mest oumbärliga vardagsprodukter under 2014.

juni_11-2. Pressfrukost hos Dior för Star foundation. 3. Hälso-Sverige drabbades av Bkr Glass-mania. Snyggaste, miljövänligaste vattenflaskan blev nya statusgrejen på gymmet (yogastudion). 4. Jag testade Jean Paul Gaultiers kollektion för Lindex.

Slutligen fyllde Atleten år och vi firade med ännu en weekend i Barcelona. Middag på Pakta, cronuts vid havet och kokoschiapudding på Teresa Carles stod på schemat. Samt en väldigt blöt och väldigt sen afton på Hotel Pulizers takterass med vännerna.

juni_2

<3

Juli

juli2014

Hörte Brygga i Skåne VS häng med Mr Nars på The London Edition. Vad är livet utan kontrast?

Tidernas längsta sommar rullade vidare in i juli. Och vilket lång månad – jeez vad mycket som hanns med. Jag gjorde raw chokladfondue, drack rosé och åt grillad makrill med släkten på magnifika Hörte brygga, VABbade/sista rycket-jobbade som satan och reste till London och intervjuade charmanta NARS-grundaren François Nars för ELLE. Sen åkte vi ner till pappas crib i Frankrike och hade det gött i en vecka. Älskar våra rutiner i Frankrike. Inget slår osminkade, kravlösa dagar med C och V. Förvisso kryddades semestern av både PMS och panikattack (med den lätt surrealistiska twisten att jag sprang in i en karl med ORGASM DONOR tryckt på t-shirten), men det vägdes snabbt upp av turer på franska pharmacior (där denna alltid shoppas), hinkar av ostron och provencalsk rosé i ljum sommarkväll och svettiga långpromenader på Cap d’Antibes. Atleten går ner minst fem kilo varje sommar där, TROTS dagliga pain au chocolat och kritvita baguetter. Orättvist.

juli_3

1. Afton på hotel Belle Rives. 2-3. Strandhugg i Juan Les Pins. 4. Ostronfrossa på Mer Sea i gamla Antibes.

…del 3 kommer snart!

This entry was posted in Personligt and tagged , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Årsresumé del 2

 1. Isabelle says:

  hej maria! älskar din blogg och ditt witty sätt att skriva, tycker att du har ett unikt och avväpnande sätt att skriva om skönhet som jag sällan skådat annorstädes. vill bara påpeka att det ibland är lite väl mycket kommentarer om vikt och att gå ner i vikt, trots att du är hur smal som helst..? jag menar, look at those legs..! vill inte kritisera och låta dryg, vill bara säga att du är hur fab som helst och verkligen inte ska trassla in dig i dumma kroppsnojor (tro mig, jag är själv i denna riskzon hela tiden men tänker att det är bra att säga till?) en stor bamsekram till dig!

 2. Jenny says:

  Älskar din blogg, du har fått mig inspirerad till att göra mera beutyfood men jag har svårt att veta vad jag ska äta/hitta fler recept. Har du tips på nån bok eller dyl där jag kan lära mig mer? Tack för toppenläsning

 3. Elin says:

  Vilket roligt år! Och varför aldrig mer fotas på röda mattan? Du såg ju fabulös ut!

 4. Johanna says:

  Vet inte om jag missade den eller om du helt enkelt inte skrev någon utvärdering på den där frysgrejen, så jag måste fråga – hur gick det? Fungerade det?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− one = 5