Hasselnötslatte & blixtsnabb (beautyproofad!) Rocky Road

Världens enklaste recept på Rocky Road? Som dessutom är nyttig och så gott som sockerfri? Oh yes babes!
Jag och Vera fick bakfeeling som så ofta. Hon är min bästa köksbuddy. Och den stökigaste – det är full sanering efter att min personliga sous chef varit i farten. Men, kaos är granne med geni, eller hur?

Anyhows. Vi hade ont om ingredienser och var alldeles för pyjamasdressade och köldslagna för att gå ner til affären, men Lillan ville tvunget baka något till mannen i hennes drömmar – the one and only megahajpad Pappa (känd i hushållet som Pappasson). Jag hitade några kakor mörk choklad, lite nötter och en kvarglömd apelsin. Resultatet blev en man tager vad man haver-“rocky road” (eller “råck-en-roull” som Lillan säger. Minimello har fått henne hooked på rock’n’roll, och detta är då en rock’n’roll-kaka).

Så! Rocky road med 5 ingredienser på 5 minuter!

I en skål bröt vi ner mörk choklad (en mix av Lindt 85%, Ombar 72% och några rutor Vivani 92%). Jag klickade i någon matsked kokosolja, och sen in i mikron (aah, the genväghimmel!) på smältning. När chokladen/oljan var smält rörde vi ner några matskedar färskpressad apelsin. Sen var det bara att bre ut på smörgåspapper och ösa på nötter, bovetecrunch och apelinzest. Sen in i frysen för stelning.Inget jag skulle servera på fest kanske (då blir det kakaosmör och tjusigheter), men finfint emergency-choklad.

nyttig_rockyroad

Till detta avnjuter jag i skrivande stund en kopp hasselnötslatte. Älskar Beanies snabbkaffe med smak. Hasselnöten och Irish Cream är favvosar. Några starka shottar ner i uppvispad soja- eller havremjölk och vi är hemma.

hazelnut_coffee

Nu fortsätta på årsresumén!

xx

This entry was posted in Beautyfoods and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Hasselnötslatte & blixtsnabb (beautyproofad!) Rocky Road

  1. Anja Forsnor says:

    Snabbkaffe med smak? Hur kan jag ha missat, jag som är den största snabbkaffe-lovern på denna jord, måste testa! Vart köper du det?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 9 = seventeen