Bästa fransserum?

IMG_0257

Jag fick en fråga om fransserum. Vad funkar och är säkert?

Härom året varnade ju Läkemedelsverket för  prostaglandinanaloger, som hittades i vart tredje fransserum som analyserats. Bland bverkningarna rapporterades irritationer och färgfärändringar i iris (yikes!). Bland annat NeuLash, som jag använt i många år, fick säljstopp, men oformulerades sedan och säljs idag i ny formula utan prostaglandinanaloger. Själv har jag aldrig haft problem med fransserum, och jag har testat rödlistade varianter som RevitaLash, NeuLash och japanska varianter som jag inte ens kunde läsa etiketten på, men självklart la jag dessa på hyllan illa kvick.

Det fina med såna här larm är att det sker en utsållning, och de medel som säljs i Sverige idag har gått igenom tester och bedöms vara säkra. Men det kan ändå vara värt att läsa på om innehållet + att testa medlet på insidan av handleden innan du kör loss på ögonlocket. Precis som vilket beautyprodukt som helst kan man vara överkänslig mot någon ingrediens, och är det vid ögat ska man så klart avbryta ögona böj.

Här är några jag testat och kan rekommendera. Men som sagt, skynda långsamt.

* Elizabeth Arden PRO Lash Recovery Serum – Innehåller en trio av peptider och vitaminer som boostar fransarna, bland annat B5 som är rena rama godiset för fransrötterna. Funkar på både bryn och fransar.

* LashFood – Eko-certifierat, Crulty Free osv, men ingalunda mesigt för det. Jag har sett superfina resultat med LashFood både på fransarna och brynen. Kolla här för återförsäljare! Kostar ca 895 kr.

* NeuLash – Detta är den som fått mina fransar och bryn att växa allra mest, MEN det var innan den blev rödlistad (ooouch). Nu är formulan ny och ska vara säker. Om den är lika effektiv vet jag däremot inte. De där hemska prostaglandinanalogerna satte ju full fart på fransarna, och jag har inte provat utan dem.

Och så har vi X-Lash…

Gaaargh. Är så kluven till denna, men känner att den måste kommenteras eftersom den är så känd. För några år sedan seglade X-Lash runt i otaliga bloggar och distributören skickade ut gratisprover förbehålningslöst. Som ni vet finns det inget som får mina varningsklockor att ringa högre än när företag häller rabattkoder och tävlingar över bloggare, istället för att – som seriösa presskontakter – träffa oss journalister (och initierade skönhetsbloggare) för att berätta grundligt om produkten och innehållet. Man undrar också varför produkten inte säljs hos stora återförsäljare. Jag hade X-Lash länge på mitt bord, men vågade inte prova , vilket var tur eftersom detta var en av de rödlistade fransnäringarna (IRONIN i att jag samtidigt använde NeuLash!!). Inte blev det bättre av att någon kille hos distributören mejlbombade mig med nästan desperat intensitet, samt “erbjöd” min blogg en tävling. Eller om det var “Erbjudd dina läsare XX% rabatt med en EXKLUSIV kod”!? Att jag då var skönhetsredaktör på modetidningen BON, som knappast kränger rabattkoder eller tävlingar i bloggarna, gick honom helt förbi. BON eller Paradise Hotel-bloggar, same same liksom.

Men DÖM min förvåning när det för någon månad sedan kom ett paket från en PR-byrå, som jobbar med seriösa märken och som jag har förtroende för. I paketet låg den gamla draken från förr, X-Lash. Nu i ny formula som följer säkerhetsdirektiven. Efter lite närmare research och frågor vågade jag mig på att testa, men har ännu inte vågat köra varje kväll som en kur. Även om tveksamma substanser är borttagna är jag rädd att reta huden runt ögonen, och naturliga ingredienser kan reta precis lika mycket som kemiska (även naturliga molekyler är kemiska, glöm aldrig det), Vill läsa på mer innan jag recenserar denna, men jag TROR att den är safe och bekanta som provat har sett resultat. Dessutom halva priset mot de andra.

Summa summarum.

Fransserum har funkat jättebra för mig. Fina resultat, inga biverkningar. MEN det är en produkt att vara försiktig med. Och man ska komma ihåg att fransarna känns väääldigt korta när de långa, fina fransarna trillar av (i alla fall var det så efter NeuLash, när jag fick helt sjukt långa vippor). Läs på noga innan du köper och köp bara genom seriösa återförsäljare.

Det finns ju även berikade mascaror (t ex ByTerry Terrybly Mascara) och ögonkrämer (bland annat från Vichy och Filorga). Jag använder även Diors Diorshow Maximizer Lash Plumping Serum. Den läggs på som en mascara under mascaran, och fransarna blir direkt mycket maffigare och längre, samtidigt som näringen letar sig ner i rötterna och ger starkare fransar på sikt.

Vad har ni för erfarenheter av fransserum?

This entry was posted in Fråga beautyboxen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Bästa fransserum?

  1. Josefin says:

    Jag har aldrig vågat prova. Hade så klart gärna haft längre och finare ögonfransar, men tycker inte att det känns värt risken. Kanske att jag törs prova om något år när produkten funnits längre och de känns säkrare.

  2. ida says:

    Jag kör på Visia som jag tycker funkar jättebra. Överkomligt pris och klart resultat. Jag kanske upplever resultatet något extra eftersom jag köpte och påbörjade kuren precis efter en halvdålig ögonfransförlänging som lämnade mina egna fransar sargade. En tre-fyra veckor med Visia så började det synas att dom var längre och ytterligare nån vecka senare kunde jag faktiskt känna att de var starkare. Nu underhåller jag bara ~3ggr i veckan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 × one =