Chiapudding + Golden Milk = beautyfrulle

chiapudding_med_julsmak_jpg

Känner ni till Golden Milk? Det är hälsofolkets nya drink of choice, med rötterna i Ayurveda. Anti-inflammatorisk och immunförsvarsboostande gurkmeja är hjälteingrediensen i Golden Milk, jämte ingefära, kanel och kardemumma.

Vill du koka egen golden milk från scratch följer du Anjas recept, annars gör du som jag och genvägar med en burk Morning Wellness från Spicemaster (jag kommer INTE sluta tjata om denna krydda, den är basen i typ allt jag lagar just nu).

Den här chiapuddingen med smak av golden milk är nästan chockerande anti-inflammatorisk och bra för hela kroppen. Ett bra immunförsvar i huden är A och O för fin hy, särskilt om man har tendens till akne.

Chiafrön är anti-inflammatoriska och proppade med Omega 3, som är extra viktigt nu på trött-vintern. Bra fettsyror i maten hjälper huden i balans, och boostar lyster och minskar torrhetsrynkorna. Den klassiska yttorrrheten – som bjuder både på rynkor och ökad aknerisk – får sig en tuff match om vi splurgar med Omega 3. Gå loss på lax, makrill, chiafrön osv osv.

Den här godingen tar mindre än en minut att förbereda.

Med en gaffel, blanda ihop:

* 2 dl osötad cashewmjölk

* 2 msk chiafrö

* En nypa Spicemaster Morning Wellness, eller freestyla en kryddmix med kanel, torkad ingefära, gurkmeja och kardemumma.

* Lite raw vanilj

Låt stå i kylen över natten. På morgonen är det bara att plocka ut. Toppa med bär och frön. Har du tid, koka en kopp Yogi kanelte.

Ha en fin dag, beauties!

This entry was posted in Beautyfoods and tagged , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Chiapudding + Golden Milk = beautyfrulle

  1. T says:

    Låter som något man måste testa för att battla vinterfnaset asap!
    Men om man inte skulle tåla just cashews, funkar det med någon annan typ av mjölkersättning, t.ex ris eller havre?

  2. Anja Forsnor says:

    Men åh. Älskar kombon!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four × 2 =