BADRUMSFAVORITER JUST NU

kroppsfavvos1

Här är fem kroppsprodukter som jag är kär i just nu:

KIEHL’S Aromatic Blends Patchouli & Fresh Rose Skin Softening Body Cleanser
När jag intervjuade brittiska aromaterapigurun Geraldine Howard liknade hon känslan av att stiga in i en med att viras in i en stor, varm famn. Aftondusch med denna är som en liten mini-terapi för själen.

kroppsfavvos3

CICAMED Organic Science Body Tangerine Vanilla
Från rosor och patchouli svingar vi in i fruktlandet. Ett smörj med denna kroppskräm är som ett besök ner i den bästa av godispåsar. Proppad med ekologiska skinfoods som kakao- och sheasmör, kokosolja, rapsolja och lugnande aloe vera. Torra hösthuden jublar. Finns i webbshoppar som skincity.se och hudoteket.se.

kroppsfavvos4

CAUDALIE Huile Divine/Divine Oil
Franska Caudalie är skönhetsvärldens mest passionerade winelovers. Hela anti-aging-konceptet bygger på ett dunderkoncentrat från druvkärnor som är lastat med antioxidanter (resveratrol – även anledningen till att vino är välkommet i en skönhetsboostande meny). Denna multi-taskande olja kan användas på kroppen, naglarna, händerna, i ansiktet och i hårtopparna. Jag älskar att marinera mig i olja innan jag kryper till kojs. Denna sprayas på huden, smälter in snabbt, och lämnar glow och en lätt lyxdoft. Innehåller druvolja, hibiskus, omega 6-propad Argan-olja, mjukgörande sesamolja och tokmycket antioxidanter. En riktigt bra höstolja eftersom den både har ingredienser som går ner och återfuktar nere i huden, men också barriäringredienser som låser in fukten.

kroppsfavvos6

MARIA ÅKERBERG Dark Chocolate Scrub
Som att peela kroppen i kladdkaka! Mina endorfiner slår i taket varje gång jag kör loss med denna. Innehåller havssalt, kakao och kakaosmör – allt helt ekologiskt. En omgång med Dark Choco är den perfekta inlednigen på en höstkväll när man en stund senare sjunker ner, alldeles dunmjuk, i soffan med ett glas rödvin, en bok och lite mörk choklad. Peelingen är ganska grov och supereffektiv, så har du extremt känslig hud så ta det lite försiktigt. Och yes – chokladdoften hänger kvar i huden.

kroppsfavvos5

HERBORIST Hand Care Crystal Mask
Att asiaterna kan hudvård är en underdrift. Hudvård från Asien är en klass för sig. Men just från Kina kommer det sällan några leveranser (kan möjligtvis ha att göra med landets pissiga djurtestslagar och produktionsvillkor). Det är på sätt och vis synd, för landet har en fantastisk botanisk – och bioteknisk – tradition. Allt kan kureras med örter och blommor i Kina (männen festar på tjursnoppar för extra fart i flaggan). Min pappa bodde i Hongkong under stora delar av min uppväxt, och hans vänner hade alltid råd när man hade krämpor. Allt kunde kirras med té och örtiga piller. Anrika Shanghai-märket Herborist (Bai Cao Ji på originalspråk), är det enda kinesiska premiummärket som hittat till Europa. Den här handmasken doftar så gott att jag nästan vägrar att skölja av den efter den rekommenderade kvarten. Och händerna blir bebbemjuka. Finns på Sephora.

kroppsfavvos2

Fem grejer jag tycker du ska fylla badrumsskåpet med NU!

This entry was posted in Ekologisk skönhet, Nytt i beautyboxen, Testkört! and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to BADRUMSFAVORITER JUST NU

  1. Anja Forsnor says:

    Kan man äta chokladskrubben? Mvh chokladjunkie.

  2. Pingback: TRENDSPANING PÅ HÄLSOMÄSSA: THE BEAUTY MOLECULE, RAWFOOD-HUDVÅRD OCH ANDRA HAJPS | Marias beautybox

  3. Pingback: #NOVEMBERGLOW SURVIVAL KIT | Marias beautybox

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ seven = 16