FRÅGA/SVAR – EFFEKTIV RENGÖRING

Screen Shot 2014-09-08 at 10.47.22

Det kom en fråga!

Hej Maria!
Skulle behöva din expertis på ämnet sminkborttagning. De är en hel djungel där ute, och ja är på jakt efter en riktig skonsam OCH effektiv rengöring som tar bort solskydd och makeup. Har en riktig bra rengöring (och tyvärr dyr) som jag inte vill “slösa”. Alla precleanse jag testat är så dyra i förhållande till resultatet… Har nu mac cleanser oli, den leverar inte tycker jag. Har du några tips? La Roche Posay?
Tack för bästa bloggen!
MVH Johanna

Hej Johanna!
Tack för ditt fina beröm, jag blir så glad.
Med olja gäller ju “fett löser fett”, men ibland behöver vi ju faktskt vårt naturliga fett. Och jag håller med om att man vill ha en produkt som tar ALLT, inklusive ögonmakeup. Olja kan vara lite meckigt (särksilt om man som jag har linser…).

Jag älskar franska pharmaciemärket FILORGA. Rengöringen på bilden är en krämig mousserengöring som är mild och återfuktande, men trollar bort all gammal makeup. Du behöver inte ens använda toner efteråt som med många andra rengörare. Kostar 215 pix på Kicks.

Jag känner inte till din hudtyp, men kanske ska du investera i en rengöringsborste, typ CLARISONIC, som rengör ännu djupare och exfoilerar? Har du känslig hy, börja med att bara använda borsten 2-3 gånger per vecka.

Och vad gäller LA ROCHE POSAY – big love på dem!! När jag hade problem med oljig hy var Effaclar-serien, inklusive rengöringen, GULD. Deras produkter är SÅ bra för hy som krånglar, oavsett om det är åt det torra, röda eller feta håller…
Använder du La Roche Posays rengöringsmjölker – som tar bort även vattenfast makeup – rekommenderar jag att följa upp deras Soothing Toner.

Lycka till!

This entry was posted in Fråga beautyboxen, Hud and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to FRÅGA/SVAR – EFFEKTIV RENGÖRING

  1. maria says:

    Är det “bara” en pre-cleanser eller fixar den allt? Segt huvud så här på kvällskvisten.. hehe. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + two =