NÄR MAN INTE VILL HA SILISAR I HÅRET

Fick en fråga om vad jag tycker om silikonfritt schampo. Så här svarade jag!

Hej!
Silikon i hårprodukter är jättevanligt eftersom de skapar gloss och mjuuukhet. De ger helt enkelt en kosmetisk effekt. Farligt är det inte (jag brukar tänka på att man ger bebisar silikonet Diemticon när de har gas i magen!), men för mycket silikon kan lägga sig som ett lock på hårstråt så att näring från andra produkter inte kommer in ordentligt. Lite onödigt att köpa en massa lyxiga masker, oljor etc om de inte får komma till så att säga.

Viktigt att komma ihåg är att sulfater löser upp silikon, så använder du styling med silikon behövs schampo med sulfat för att bli riktigt ren och fin. Men visst kan man styra om till en rutin med oljor istället för silikoner (kolla innehållsförteckningen!) osv. Nemas problemas.

Jag älskar KEVIN MURPHY Angel Wash. Sulfat- och silikonfritt! Hydrate Me-balsamet från samma märke är också SS-fritt och super-fab. Även PUREOLOGY har en bra S/S-fri serie – Pure Volume – om du vill ha lite mer volym, eller Hydrate-serien för fuktboost. Och SHU UEMURA Cleansing Oil… Håll opp! som danskarna säger.
(MALIN + GOETZ) är också superduper om du vill köra silikonfritt. De har silikonfri styling också!

IMG_0681

This entry was posted in Fråga beautyboxen. Bookmark the permalink.

4 Responses to NÄR MAN INTE VILL HA SILISAR I HÅRET

  1. Sofia says:

    Ett bra skäl att undvika silikon är just för att det krävs sulfater för att få bort det. Många sulfater är starkt uttorkande och hudirriterande.
    http://www.avocadobaby.se

    • Jag håller med Sofia! Jag använder t ex aldrig schampo med sulfater på min dotter. På mig själv ibland beroende på vad jag haft för styling, men oftast inte. Särskilt på vintern brukar min hud strejka och hårbotten kan bli lite torrare. Finns ju så himla härliga alternativ numera så man behöver ju inte gamla, överlöddriga schampon 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 + = six