HJÄRNA BORTSKÄNKES (SKÖNHETSPRODUKTER PÅ KÖPET!)

Jag känner mig som en urtradig bloggerska just nu. Svackan kan skyllas på:

1. Prestationsångest kring ett projekt som lett till den högst kontraproduktiva låsningen writers block. Har ett dokument som jag knappt kan gå nära, får rysning/ÅNGEST i datorns närhet. Öppnar, stirrar på och stänger dokumentet X antal gånger om dagen. Idag gjorde jag en klassiker och gick till H&M och shoppade när jag borde skriva. Igår gjorde jag likadant fast med Lindex. Kändes mycket akut med ny strandklänning inför stundande charter. Och så har jag tvättat måånga maskiner tvätt. Uppskjutarsjukan var det här ja.

2. Överväldigad av skönhetsprodukter. För mycket av det goda kan bli…för mycket. Så lyder min djuplodande analys av rådande känslor inför det berg av skönhetsprodukter som växer i mitt kontor (och matrum. Och kök. Och badrum…). Gaaaaah!! Ju fler grejer som trillar in och ju fler projekt och lösa trådar som planteras i min hjärna, ju mindre verkar jag få gjort. Vet inte var jag ska börja. Ligger tjugo steg bakom (=tjugo lådor bakom) känns det som. Jag får ångest för att jag inte hinner prova allt, än mindre skriva om en tiondel. Får dåligt samvete mot dem som skickar, även om jag ju fattar att jag inte har några förpliktelser mot pr-maskineriet. Däremot har jag förpliktelser mot ER, och jag får ångest över att jag inte hinner testköra alla dessa fantastiska produkter ni kanske bara MÅSTE ha i era liv. Jag vet, jag vet, det är inte hjärnkirurgi, ni dör inte utan mina recensioner, men ni kanske tycker att jag är… inaktuell? Tråkig? Stress är en spännande funktion. Hur fanken kan en bli STRESSAD av för mycket skönhetsprodukter? Finns det gourmander som blir stressade av 16-rättersmiddagar på Michelinkrog?

3. Kaosnatt. Natten till idag var hemskt märklig. Vera sov i vår säng, C retirerade till soffan. Prick klockan 03 vaknade både hon och jag. Vera för att hon var hungrig och ville laga mat (NO!). Jag för att mina öron och min hals kliade tills jag stod på vansinnets rand. Eftersom halsen kliade fick jag, helt i enlighet med min katastroforienterade hjärna, ångest att jag höll på att få allergisk chock och DÖ (har ju den här BJÖRKEN utanför sovrumsfönstret. Tänkte i nattens förvirring att den där björken blivit min död). Detta kunde jag ju givetvis inte visa för Vera, så jag spelade cool och försökte istället leverera sagor. Himla härligt att hitta på sagor kl 03 mitt i skenande dödsångest. Och öronen…. Jajamensan har jag fått hörselgångseksem IGEN. Mina öron alltså, såna dramaqueens… Som tur var hade jag kortisondroppar hemma. När vi väl somnade var klockan runt 04, och jag drömde mardrömmar nonstopp, bland annat om det satans dokumentet i punkt ett och att jag glömde ett stort jobb. Och att mina kroppsdelar var stumma. Analys? Några timmar senare ringde klockan. Kände mig överkörd av en truck. Det första jag gjorde var att kolla om det varit fullmåne, jag blir jämt mångalen, men det närmaste vi kommer är nymåne i natt.

I senaste avsnittet av Kobra visades klipp ur nya filmen En levande själ (tror jag den heter?). Där susade en frikopplad, amputerad hjärna runt i en vattentank och försökte kommunicera utan kropp. I samma avsnitt visades hjärnbygget i Schweiz, EU-projektet The human brain project, där forskare bygger en enorm hjärnmaskin. Tänk om man hade kunnat kalla in en extern hjärna vid behov. Den rullar in, löser lite problem och agerar rationellt, medan kaoshjärnan (dvs min hjärna) ligger i en vattentank och coolar ner sig.

This entry was posted in Personligt. Bookmark the permalink.

6 Responses to HJÄRNA BORTSKÄNKES (SKÖNHETSPRODUKTER PÅ KÖPET!)

 1. Elin says:

  Guuud får lite ångest bara av att läsa detta! Typ de tre jobbigaste typen av grejer nånsin. Slappna av, sätt upp små minimål med jobbet så att man iaf kommer igång, ignorera alla skönhetspryttlar tills vidare, din blogg är fab ändå! Tycker du levererar inlägg ofta anyways.
  F ö, ang ångest över mycket skönhetsprodukter, lotta/tävla ut på bloggen? 🙂 hehe. Nä men hoppas du mår bättre snart, du är grym och väldigt inspirerande 🙂 ♥

 2. Dani says:

  Alla stora konstnärer lider. Keep on blogging, annars försvinner en guldkant i min tillvaro. Jag som igår fick insikten att glammiga stadsbor glor lika ogenerat som djur på zoo när man har en 8månaders avgrundskrikande liten och själv är synbart marinerad i yoghurt ( ekologisk till mig) och gröt (ekologisk till henne)….
  Raden om BJÖRKEN fick mig att skratta högt. Merci!

 3. Julia johansson says:

  Bara skicka all överskotts-kosmetika till Carlemansvägen 12b 37160 Lyckeby! Så vet jag någon som kan ta hand om det (blir superglad)!
  Hoppas att allt blir bättre, din blogg är superfin! Julia

 4. charlotte_wehtje says:

  Alltså igenkänningsfaktorn i detta inlägg Maria! Känns precis som du skriver om min situation just nu (minus kiddo och kaosnatten, fy!). Sitter med ett tomt Word-dokument, massa jobb att göra och framför mig på köksgolvet står en drös ouppackade påsar (tack gode gud för tålmodiga pojkvänner). Men i stället för att göra det jag ska har jag ätit långa luncher, varit på manikyr (det måste en ju?) och gått till butiker jag aldrig annars är i för att “nu går jag ju ändå förbi”. Köpt ny foundationborste har jag också gjort. Prokrastinera är bara förnamnet. Och så (den självorsakade) ångesten på det. Herregud, vad är det för fel på en?
  Hur som helst, jag känner med dig i alla fall! Hoppas att det löser sig med allt!
  Kramkram//Lotta

  • Maria Ahlgren says:

   Haha japp tur att man inte bor ihop med en “vän av ordning” som inte tolererar påskaoset… Ses vi på Dior 11e?? Kraam

 5. Susanna says:

  När jag har sådanda där dagar brukar jag tänka att “from a procrastination standpoint, today has been wildly successful.” Alltid något!
  http://static.someecards.com/someecards/usercards/1328215250166_7793064.png

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 + = two