LAKRITSTROLLETS LÖRDAGSGODIS (BEACHBOOTYPROOFAT)

20140524-150401-54241099.jpg
Idag är jag totalt klubbad av pollen. Eller vad det nu är. Helt slut i rutan. Orkade inte ens skriva Friday Facefoods igår, hjärnan är trög som sirap. Så idag säger jag till mig själv som jag skulle sagt till en bästa vän: Lägg dig på soffan! Ignorera det dåliga samvetet (borde skriva/vara i solen/rensa vinterkläder/tvätta…). Ta en dags timeout. Det är lördag! Du hinner ifatt. Lyssna på kroppen, den vet bäst. Ta en tupplur. Ät lite godis. Att resonera med mig själv som jag skulle gjort med en kompis är en av de bästa grejerna jag tagit med mig från kbt-terapin.

Mitt godis au choix är nästan jämt lakrits. Och rålakritspastiller som består bara av koncentrerad, ångad lakritsrot är rena hälsotrippen. Lakritsrot har använts som antiinflammatoriskt medel inom traditionella medicinen. Det ökar förbränningen (yaaay!!! Oklart hur mycket dock) och motverkar muntorrhet och hål. Har du högt blodtryck måste du däremot vara lite försiktig. This is hardcore shit ladies. Godast är Lakrids by Johan Bülow, för de är knapriga och pastilliga. Grymma att mortla över vaniljglass, t ex Booja Booja raw-glass (Lily & Hannah – gör en madagaskarvaniljsmak nuuu!!). Lakritspuck i beautyförpackning!

Ett annat beach 2014-godis är denna fettblixtrande, lyckoboostande “chokladfondant”. Samma recept som min fantastiska chokladkräm.

1 dl smält kokosolja (virgin såklart)
1-2 msk rå kakao
1 msk mesquite
Nypa vanilj
Flytande sötning, jag kör 2 msk kokosnektar (köper genom Raw Food House i Malmö eller Gryningen i Sthlm)

Rör ihop. Kyl 20-30 minuter. Knacka håll i locket och kööör.

20140524-175922-64762384.jpg

20140524-175921-64761104.jpg

This entry was posted in Beautyfoods and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to LAKRITSTROLLETS LÖRDAGSGODIS (BEACHBOOTYPROOFAT)

  1. Elisabet says:

    Hej! Jättetrevligt med olika recept, har provat flera stycken! Vart köper du mesquite? Har letat utan att finna. Tack!

  2. cisstuss says:

    undrar ocksa om mesquite. Har i Usa ar det just nagot man anvander for att fa kott en rökig smak. Fattar inte hur det ska bli kola smak av det!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five + 1 =