Friday facefoods! Raw chokladmousse med apelsin

photo
Jag tänkte införa temat Friday Facefoods, när jag bjuckar på ett beautyboostande recept inför helgen. Är det intressant? Som bekant är jag lika mycket för att äta skönhetsvård som att applicera den. Inga krämer i världen kan hjälpa dig om glömmer tanka insidan. Beautyboosta fredagsmyset med raw chokladmousse. En riktig cocktail av skönhetsingredienser och supersmaskens.
Freestyla med receptet. Det här använder jag till 2 pers:

2 fina avokado – Avo är ett MÅSTE på hudjunkiens meny. Släpp fettångesten. Jag är själv lite skadad för livet efter en sväng i Viktväktarna som 20-åring när en halv avokado gav mer points än en skiva vitt rostebröd. Numera äter jag avokado i någon form nästan varje dag. Det är som att käka hudkräm! Nyttiga fetter, fiber och vitamin A, D, E och K en masse. ÄT AVO!!!
Några stora matskedar rå kakao – Jag tar alltid massor, älskar riktigt mörk choklad.
Saften från en apelsin
Valfri sötning –
Jag använder kokosnektar (finns på Gryningen i Stockholm, Raw Food House i Malmö och säkert på nätet). Raw agave går också bra. Kan funka med Sweet Drops, men har aldrig provat. Har så svårt för stevia tyvärr.
En nypa vaniljpulver
En skvätt rom om du är riktigt fredagsmysig (det är jag, varje gång)
Kakaonibs

That’s it! Ner i matberedaren och mixa tills alldeles slätt. Spä med lite mandel- eller sojamjölk om för tjock. Moussen ska bli HELT slät och fluffig, så kör tills du tro den är klar, och kör sen lite till.
Strö över kakaonibs och annat skoj du har hemma, t ex apelsinzest, kokosflagor eller goda bär.

 

 

This entry was posted in Beautyfoods and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Friday facefoods! Raw chokladmousse med apelsin

  1. Anja Forsnor says:

    Älskar temat, ser redan fram emot nästa friday facefoods! Grym blogg du har! Kram från blogg-grannen.

  2. Men du då? Så himla mycket inspo, love it! Vi får ta en blogglunch nån dag och matnörda 🙂 Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight × = 16