Ur BON: Första titten på Alber Elbaz för Lancôme

LANCOMExELBAZ_liggande-2

Fotografi Karolina Krupa

 

När vi girliegirls fick höra att Lancôme plockat in Alber Elbaz att drömma upp sommarens färgkollektion exploderade hjärtat av förväntansfulla lanvinska hjärtan, stjärnor och prickar. Att Elbaz första möte med det franska make up-märket var när han som ung modedrömmare köpte Lancôme-smink i taxfreebutiken på JKF till sin mamma, det gör sitt både för sympatin och igenkänningen. Min egen mamma lät inget annat än Définicils komma nära hennes fransar.

Nu har den första tjuvkiken på produkterna kommit. Budet leverades i sällskap med tidernas kanske mest påkostade lookbook, en kilotung bibba som berättar sagan om en parisisk modevisning – Hypnôse Show – genom Elbaz illustrationer, lustiga utdragspjäser och mystiska askar som fälls ut bara för att avslöja magnifika lösfransar när man gläntar på locket. Svimmade du för Victor & Rolfs eller Karl Lagerfelds fransar för Shu Uemura, spänn fast säkerhetslinan!

I den uppdiktade modevisningen vid Seines strand är ögonen och deras svepande fransar tillställningens stjärnor. Elbaz drömmer om ”Ögonfransar överallt… Nyfikna, vidöppna, självmedvetna, eleganta, glamourösa ögonfransar som blinkar i mörkret”. Lancômes fyra olika Hypnôse-mascaror med sina rundade former har klätts i lekfulla prints, ögonskuggpaletten bjuder på marknadens enda magnetiska applikatorer. Det är lätt att dras med i Alber Elbaz kärlek till formerna, linjerna och humorn. För ett ögonblick känns det som att även jag sitter och fladdrar med fjäderlätta fransar nedanför ett parisiskt visningspodium. Låt showen börja!

Alber Elbaz Hypnôse Show för Lancôme finns i begränsad upplaga i utvalda butiker 15 juni.

 

 

This entry was posted in Från BON, Makeup, Popkultur, Skönhet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


three + 7 =