Ur BON: Bigift i jakten på evig ungdom

komp

Brittiska Rodial är kända för sin superspecifika hudvård. Som tränade spårhundar nosar serum och krämer upp mörka ringar, rynkor, bristningar, magfluff och pigmentfläckar. Konceptet ”Botox på burk” myntades här. Liksom greppet att i sin marknadsföring visa bilder på sprutor och bandage för att i copyn förklara att här kan du få samma resultat, men utan invasion. Jag har tidigare hyllat Rodials kultkräm Dragon’s Blood Sculpting Gel, marknadsförd som ”the liquid face lift”, precis som den magiskt hudtonsutjämnande och utslätande Glamoxy Snake Mask – under ett och ett halvt år har jag aldrig gått på fint kalas utan en marinering i den bläcksvarta sörjan kvällen innan. Det blir ett resultat som ögat faktiskt kan se – och inte bara det ögat som tillhör hen som betalat 700 kronor och är desperat att se. När jag får visa leg på Systemet eller blir uppraggad av 25-åringar, DÅ är jag nöjd (fakta – när jag och tio år yngre brorsan sprang in i hans Handelspolare en kväll undrade de om han var på date. Kan förvisso varit en MILF-situation).

Rodials utgångsläge är naturliga ingredienser, men glöm väna ängsblomster. I den senaste serien, Bee Venom, är honungsbigift nyckeln till ungdom. Yes box people, riktigt bigift av finaste kvalisort – vad sägs om prislappen 300 000 kr för 28 gram? Bigift, toxin melittin, lurar huden att tro att den blivit stungen, vilket leder till ökat blodflöde till området och aktivering av kollagen- och elastinproduktion. Huden börjar alltså uppföra sig som en viril ungtupp och förnekar blankt sin faktiska ålder. Den blir fylligare, glowig och doftar gott.

Bigift är hett stoff just nu, inte minst i medicinska kretsar. Ny, banbrytande amerikansk forskning visar att bigift har effekt på såväl HIV-virus som cancerceller. I Korea har regeringen lagt ner miljoner dollars på att undersöka det rena bigiftets effekt vid sjukdomar som ledgångsreumatism och MS (multipel skleros), och nyligen delade de med sig om sina kunskaper kring bigiftets hudföryngrande effekt. Rodials Bee Venom-serie, med serum, kräm och ögonkräm, vänder sig främst till kvinnor i klimakteriet, vars östrogen och progesteron-nivåer sjunkit snabbt och dragit den ungdomliga spänsten och fuktbalansen med sig i fallet, men jag kör proaktivt. Det ska tuktas i tid så att säga. Givetvis är det inga stora mängder gift i krämen, kompanjoner i burken inkluderar stamceller från växtriket, marint kollagen och peptider, men tillräckligt för att ge de resultat man förväntar sig av produkter i denna prisklass – krämen går på 2 430 sköna kronor.

Rodials representant låter hälsa att inga bin skadades under processen. Giftet är en biprodukt vid honungstillverkning, och gadden har inte avlägsnats (för den som är riktigt intresserad kan vi nämna att en slinga dragits bredvid bikupan som bina uppmuntras sticka gadden i). Sprutor är så last season. I år är det gadden vi vill åt. Gadd it?

 

Rodials Bee Venom går att köpa på eleven.se, skönhetskedjan Matas och NK.

 

This entry was posted in Från BON, Hud, Nyheter. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 3 = nine