Ur BON 27/8 2012 – Skönhetsredaktörens survival kit för MBFW

 

En liten, men noggrant, utvald skara med uppdrag att serva ansikte och hår under den kommande veckan. Starka lampor, backstage-bastu, eftermiddagsberusning och hög, potentiellt komplexprovocerande, exponering för ung modellperfektion kräver sina lojala krigare.

 

MAC Prep + Prime Moisture Infusion – Hybrid mellan hudvård och primer. Pumpar huden med fukt samtidigt som den utgör en beundransvärd supporting act till makeupunderlaget, som håller hela dagen och får en daggstänkt finish.

MAC Prep + Prime Skin Smoother – Sammetshud på burk. Den magiska primer-gelén lägger sig som en slöja över porer och fina linjer. Trolleri.

Giorgio Armani Maestro Fusion Makeup – Ny, superlätt hi-tech-foundation som spårlöst suddar bort dumheter och flammighet. Photoshoppad rymdväsenperfektion även i starkt ljus.

Dior Nude – Ännu en illusionskonstnär som moppar bort ojämnheter och draperar huden i supersexig glow utan att glömma bort sitt uppdrag – att ge illusion av naken hud.

MAC Blusher-borste – Pricksäker som en pinkande hund. MACs Solar Ray Blusher ska få den äran att sitta på kindbenen denna De Kindbensvälsignades veckan.

Dior Crayon Contour Lévres Universel – Höstens Dior-diskar bjuder på hög kosmetisk intelligens. Osynlig läppenna som håller vilken färg som helst på plats genom skumpasippning och kindpussande.

MAC läppstift i Lady Danger och Saigon Summer – Frivola läppar är ett måste till fest. Matta stift är classy och mer front-row än sina lättsinnigt spegelblanka glosskollegor. Pinuppiga Paloma Faith-ish röda Lady Danger är redan en kultklassiker. Saigon Summer bär färgen av en frusen klementin och är så vacker att man vill gråta.

Shu Uemura Art of Hair Volume Maker Invisible Texturizing Powder – Med en teknik vi känner från makeupens värld kommer Shu Uemuras senaste kvitto på japansk perfektion – volympuder på borste. Med exakt precision sätter den volymen precis där jag vill ha den, utan felmarginal (vid rötterna om utsläppt, längre ut i längderna om knut- eller chignonsugen). Bäst är att den inte lämnar ett spår av dammighet, bara ljuvligt sockervaddig volym.

Shu Uemura Art of Hair Fiber Lift – En trogen kumpan vid varje stylingsession, varm som kall. Ger volym, stadga och “body” utan att någonsin stelna eller kaka sig.

Redken 15 Quick Tease Hair Spray – Gillar ni att tupera? Jag älskar att tupera! Och jag gör det helst med denna partyprisse.

YSL La Laque Couture 31 Arty Khaki – Favorittippad kandidat på titeln Hösten It-färg. Min vän beskrev den som oxiderad mässing. Är lika vackert som det låter.

Diors nya puderborste – Har skrivit det förr och skriver det igen. Köp den och förundras över hur finfördelat och osynligt puder kan bli.

Molecules 02 – Escentric Molecules tvåa är ett molekylärt doftprojekt som omöjligt kan beskrivas eftersom det inte finns en blomma eller krydda i sikte. Den är för mig lika oemotståndlig som doften av gummi eller bensin (när jag var gravid åkte jag upp och ner i vår hiss tiotals gånger varje dag för att sniffa på den nylagda plastmattan). Jag vill in i min egen hud, äta den och hade det gått hade jag med hjälp av kosmetisk kirurgi flyttar näsan rakt ner i halsvecket.

 

This entry was posted in Från BON, Makeup, Naglar, Skönhet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× 2 = four