BON vårtrend 2013 – Vår i Paris

ONLYINPARIS-706x941-1

Fotografi Karolina Krupa

Hen som tvivlar på de klassiska feminina attributens charm kan klicka vidare nu. Vi andra smälter hela vägen ner i våra puderrosa ballerinaskor och snurrar en extra piruett när Dior-historiens vingslag lyfter vår maränglätta tutukjol. Husets vårlinje, Chérie Bow, återupptäcker monsieur Christian Diors mest älskade ikoner – rosetten, rosorna och hundtandsmönstret. Färgskalan är en bukett av klassiska Diorfärgerna ljusgrått och rosa. Det nostalgiska temat är passande – detta powerhouse firar 65 år i år. Och det är en viril pensionär – på klädfronten ökade försäljningen med 12 procent i fjol efter Raf Simons intåg. Vidare dog de stora massorna couturedöden hemma i tv-sofforna när Jennifer Lawrence snubblade i ett hav av puderrosa Dior-brokad på väg upp mot Oscarscenen för att ta emot sitt pris för bästa kvinnliga skådespelerska.

I designen för Chérie Bow har Camille Miceli, Diors Creative Director för accessoarer och mästarinna av costume jewelry, tolkat modeskaparens mest älskade koder. I centrum står ögonskuggepaletten, formad som Diors emblematiska fontang-rosett. Mer lik en aftonclutch än sminkfodral gömmer den paletten i rosa och grått. Hundtandsmönstret återkommer både tryckt i skuggpaletterna och rougen, och på undersidan av parfymflaskan, Miss Dior Eau de Toilette. Den som har sett Sofia Coppolas kampanjfilm La Vie en Rose vet hur Natalie Portman sjunker ner på en bädd av rosor efter att ha lekt i fontäner och kysst sin drömprins – det är den mest förbjudna flickdröm i ett politiskt korrekt Sverige 2013, men ack så ljuv. Ska man kyssa drömprins är det viktigt att läpparna är mjuka, och Dior Addicts rosiga pigment smälter in i läpparna.

Är du mer av en limited edition-jägare är säsongen ovanligt ljus. Ett London-besök är denna vår inte komplett utan ett besök till Harrods, som förvandlats till ett Dior-wonderland med pop-up-butiker, tesalong, skönhetsbehandlingar och möjlighet att skräddarsy sin egen Dior-doft. Är du snabb kan du hinna med ett besök hos nagelartisen Sophie Harris-Greenslade, aka The Illustrated Nail, som erbjuder nageldesign i Raf Simons och Christian Diors anda. Tänk drömska blommor, rena linjer och måleri i lackfärgerna Diorling (ljusrosa) och Windsor (metallgrå), exklusivt framtagna för Londonvaruhuset. Vårfirare i Tokyo har kunnat njuta en serie Japan only-skönhet på shoppingpalatset Isetan i Shinjuku (jag sliter mitt hår att jag inte hann beställa Vernis-nagellacket i pastellvioletta Froufrou!).
I Norden dröjer våren, men i Paris lyser alltid solen.

Från vänster: Dior Chérie Bow Makeup Palette 001, Dior Miss Dior Eau de Toilette, Dior 5 Couleurs Chérie Bow Edition 854 Rose Charmeuse och Dior Addict Lipstick 687 Espiègle.

Diors Harrod’s takeover pågår till och med 15 april.

This entry was posted in Från BON, Makeup, Nyheter, Skönhet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× six = 30