BON vårtrend 2013 – Popkonst

Fotografi Karolina Krupa

Färgernas betydelse för människans sinnestämning ska aldrig underskattas. Skönhetsfabriken levererar denna vår endorfinpåslag med influenser lånade från seriernas värld (MAC Archie’s Girls-kollektion), Londons gatukonst (Nails Inc Graffiti Nails) och toiles de jouy, 1800-talets franska modetyger som utmärkes genom att skapa små scener med karaktärer och blommor i skiftande landskap. Textilkonsten dyker upp i popkostym i Lancômes årliga In Love-kollektion. Blomstrande motiv pryder färgpaletter där fuchsia och apelsin dansar lättsinnigt med neonrosa och korall. Det är Paris, det är rodnande kinder i skenet av glimrande neon, joie de vivre och febriga kyssar på en picknickfilt i Jardin du Luxembourg! Vårkänslorna sprudlar som en elektrisk fontän kring rouget Blush In Love i Pommettes d’Amour (för övrigt perfekt för den där äpplerosiga Harajuku Doll-looken). I locket döljer sig en överraskning, som ett Kinderägg för vuxna flickor.

Hos Sephora – som slår upp portarna på Biblioteksgatan i Stockholm den 12 april – flimmrar hela Pantone-kartan förbi. Den kreativa matchar sitt personliga färglandskap i pick’n’mix-asken med plats för tre singelskuggor. Är det snarare läppfärg i technicolor som får livsandarna att hjula, klicka i genom visningsbilderna från Erdem, Missoni och Giles för kreativ inspo. Hos Giles deklarerade den ansvariga make up-artisten Lucia Pieroni krig mot förra säsongens “känsla av undergång” med chockrosa läppstift som vapen. Word! För en mer lättsmält popkulör målar jag lipsen i Lancôme Rouge in Love i Rose Macaron eller Peach Melodie, varvat med Sephoras glossiga apelsinssplash Glossy Lip Pencil i Glossy Orange. Sen hänger jag Raybansen i fluororosa senilband, sticker foten i en nertrampad Converse och kliver ut i solen för en dag i bländande technicolor.

Från vänster: Lancôme Blush In Love 20 Pommettes D’Amour, Sephora Mono Shadow Orange, Sephora Mono Shadow Colorful Pool Party N°18 Glitter, Sephora Glossy Lip Pencil 03 Glossy Orange, Benefit Mascara They’re Real!, Nails Inc Graffiti Nails Camden Lock, Lancôme Vernis In Love 134B Peach Melodie och MAC Archie’s Girls Spoiled Rich (Pin-up Purple, Spoiled Rich, Ron Run Run och Gravel).

This entry was posted in Från BON, Makeup, Naglar, Skönhet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 × four =