BON vårtrend 2013 – Mint

Fotografi Karolina Krupa

Varje säsong har sitt it-lack som får skönhetsfans att kattbråka vid sminkdiskarna. Vi lacklovers har en tendens att sortera tiden efter lack – ”Ah, sommaren 2011, det var då vi bar Chanel Mimosa!” eller ”15 juli i fjol? Jo men då sken solen, jag minns tydligt hur den reflekterade i mitt YSL Bleu Majorelle”. Vissa fans är mer seriösa än andra – som kvinnan som önskade tillräckligt med OPI Kyoto Pearl för att måla om sina skåp hemma (OPIs ledning skickade 19 liter till henne). Statistiskt sett går världens lacklovers igång på Chanel, men YSL Beauté ligger farligt nära i omkörningskurvan med en växande färgskala av La Laque Couture. I år heter säsongsstjärnan Jade Impérial och är mintigt grön, inspirerad av stenen med samma namn. YSL Beautés kreativa kapten Lloyd Simmonds inspirerades till vårens kollektion av naturen. ”Rosa kvarts, ametist, pyrite, malakit, azurit, jade – alla besitter en hypnotisk skönhet. När du håller dem i din hand sprider dessa ädla stenar energi och ljus, som galaxer… Naturen är en outtömlig inspiration som avslöjar livets och skapandets kraft” myser Simmonds, som med stenarnas kristallklara renhet och skirhet som utgångspunkt drömde samman vårens palett. Samtidigt, i en annan del av Paris, smidde Chanel planer för sin tolkning av naturens frihet – Les Beiges, en serie osynlig makeup som förvandlar det mest dataplågade ansikte till strålande ”utomhushud”. Det är Vasaloppet på dosa, minus den oundvikligt katastrofala frisyren. Creative Director Peter Philips tanke var en universell hybridlinje som varken gör huden brun, skimrande eller blek, men ger sken av naturligt frisk hud (jag live-testade på ELLEs skönhetsgala och fick höra att jag såg fräsch ut trots att dagen tillbringats dunderförkyld framför en dataskärm på snustorrt SJ-tåg). Som inspiration anges legendariska fotografier av Mademoiselle Chanels nakna ansikte, glödande med subtil glans på på stränderna i Deauville, Cannes och Biarritz. Ja tack, den bilden köper vi!

För att skölja huden i ytterligare rosig naturbarnslyster använder jag YSLs Crème de Blush på kinderna och sveper lipsen i lätt pigmenterade lyxläppbalsamet Rouge Volupté Shine. För lite mer tryck i pigmenten och en mattare yta målar jag loss med Max Factors läppnyhet Giant Pen Stick. Sen vänder jag ansiktet mot ljuset och låter mina jadegröna naglar självtorka i vårbrisen. Tack och hej!

YSL Y Facettes Palette (4 Wet & Dry Eye Shadows), Chanel Les Beiges Healthy Glow Sheer Powder No20, YSL La Laque Couture 34 Jade Impérial, YSL Crème de Blush No9, YSL Rouge Shine Volupté #08 Pink in Confidence och Max Factor Colour Elixir Giant Pen Stick Couture Blush

This entry was posted in Från BON, Makeup, Naglar, Nyheter, Skönhet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine − 7 =