KRYDDOR FRÅN ROSENGÅRD OCH SPICY FISHCAKES

Hej alla!
Nu är jag tillbaka i Södern igen. Läste en stor artikel igår om hur forskare kommit fram till att långtidspendlare är 40% mer benägna att skilja sig. Satansjäklaskit tänkte jag och stirrade upp mig. Det är partnern som får vara kvar i hemstaden och sköta hem och barn som blir bitter på pendlaren. Beats är alltså min hemmafru. Å andra sidan var jag hans hemmafru deluxe i Tokyo så det jämnar ut sig. Beats har i alla fall meddelat att han inte tänker skilja sig på grunden att jag spenderar två nätter i veckan på annan ort.
Däremot väntade han stolt som en tupp hemma igår kväll med galamiddag. Thailändska fiskbiffar på recept efter Gordon Ramsay. Miljövänlig färsk fisk från delikatessdisken och färska kryddor  ett stort steg för en man vars utsvävningar i köket brukar bromsa vid spagetti i köpesås eller färdig Krögarpytt.
På begäran kommer receptet HÄR. Vi hade råsocker istället för palmsocker och skippade bönorna. Beats tog också vanliga handskalade räkor istället för tigerräka.
Vi tyckte båda att man hade kunnat dra på mer med currypasta i biffarna. Jag hade också gärna sett en sundare tillagning än “shallow frying” i några centimeters olja, men jag antar att jag är den enda med fettskräck dessa dagar?
Gurksalsan var faaaaaab, men jag petade bort en del av chilin.

På tal om mat så vill jag tipsa om en utställning. Jens Nordström, fotograf som jag delar studio med, plåtade förra årets succébok Kryddor från Rosengård, proppad med spännande recept och kryddiga porträtt av människorna bakom miljonbyggenas anonyma fasader (texter och intervjuer av Lena Friblick).
Ni såg kanske inslagen i TV4 Nyhetsmorgon? Dom blev rasande poppis.
Nu har Jens blåst upp sina porträtt av människorna och maten i denna Sveriges mest omskrivna stadsdel i hybrisformat, och klätt väggar ute i Rosengård med dem.
Vernissage på fredag 11-13 på Bokalerna (Bennets Väg) i Rosengård. Förutom Jens bilder kan vi njuta av spännande mat. Låter väldigt lockande – mina fredagar MÅSTE utökas med mat som INTE är Santa Maria Tex-Mex-relaterad!
Utställningen pågår i sju månader.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + = eight