SPEECHLESS IN TOKYO


Dagens outfit – morgonrock och löslugg

Hej darlings!
Var det även jag som vann “Sämst uppdaterade bloggen”-priset också eller??
Anledningarna är dessa:

1. Guam – fram tills i tisdags var jag, Mia och Maja på girlieweekend på Guam, världens kanske märkligaste turist-ö. Det är en amerikansk flottbas i Stilla Havet och japanerna vallfärdar dit för att köpa Louis Vuitton på taxfree och storshoppa på världens största K-Mart. Maten är legendariskt undermålig och mitt i turistbyn står en fantastiskt osmakligt tivoli, men det är sol, fina stränder och , eehrm, världens största K-Mart.
Under fem dagar sov vi, solade, drack malibu med ananasjuice på stranden, krängde amerikanska snacks och vände ut och in på våra liv. Nu vet Maja och Mia allt om Beats hehe. Eller nästa allt i alla fall. Beats – the good, the bad, the ugly. The man, the myth, the legend. Killar är lite som allmängods, i alla fall efter några glas bubbelvin och en malibu-shot.
Jag har glömt kameran hemma idag, men satan i hatten vad jag handlat beautygrejer. Visar sen! Inget megaexotiskt, men ändå.
Skönhetsprylar, OPI-nagellack en masse, receptfria sömnpiller och low fat-snacks – alltid mina bästa USA-inköp.

2. Sjukdomar.
Kom som sagt hem i tisdags och rasade rakt in i sjukstugan. Vera hade 40, 2 graders feber och Beats hade öroninflammation. Morgonen efter vaknade jag halvt dödssjuk också, och sedan dess har vår trio legat hemma i en sunkig lägenhet och jämrat oss i kapp. Nätterna har varit skrikpartaj och det ser ut som kriget med leksaker, näsdukar, termometrar och alvedoner i varje hörn.
Men idag är det lite bättre.
Hatar när Vera har feber, blir så nojig! Ger jag inte alvedon tänker jag att hon ska koka sönder, ger jag alvedon tänker jag att jag pajjar hennes lever…

3. Allmän ångest
Vissa dagar “gillar jag läget”. Andra dagar tänker jag att jag har 2,5 vecka kvar att leva. Är väldigt förvirrad just nu. Ser framåt, men med viss blodsmak i munnen. Lever delvis i förnekelse, delvis i optimism och delvis i nattsvart oro.
Sjukt stressigt just nu med alla jobb som ska avslutas, alla kompisar som ska kramas hejdå, alla saker som ska styras upp och styras av… Avskyr att flytta! Hatar att packa lådor och leva i stök. Hatar uppbrott. Vill ha struktur, ordning och reda. Rutiner och dagar som följer samma rytm.
Vi har i alla fall fått en lånelägenhet på ganska bra adress i Malmö att ha tills vidare. En liten boja i detta stormande hav.

Bloggar loss lite senare!


Vi var i Yokohama förra veckan och hälsade på Vera B-friend, Anpanman:

Vera hade födelsedagsfest på dagis. Vill bara posta den bild för att illustrera hur sockerskräcken INTE spridit sig till Japan. Den fina tårta fixade fröknarna till Vera och Takumi, som också fyllde år.
Passa på att ät nu, Veris! Sen blir det eko-GI.

This entry was posted in From Tokyo With Love, Livet i Tokyo. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 4 = one