MARIA AHLGREN GOES BRONZE GODDESS

Ni vet ju att jag så att säga inte är känd för vare sig mina solkyssta kinder eller min förkärlek för solarier/solfrossor. Jag flaggar febrilt för det alabastervita, det Dita Von Teese-pudriga och porslinskinder orörda av solens fingrar.
Utgångspunkten var ju kanske därför inte den bästa när jag bad Linda Gradin att förvandla mig till en bronsgudinna inför festen. Vi mejlade fram och tillbaka bilder av amazonliknanden brasilianska modeller med milslånga guldben och kindben glödande av sol och sommar. Geishan i mig skulle för en kväll se sig bortskuffad av en skimrande Latina – byebye Tokyo, hello Ibiza! Linda gjorde shoppinglistor så jag kunde preppa med BUS (Estée Lauser Bronze Goddess), jag sprang var tredje dag till solariet (säg inget nu, det var totalt undantagstillstånd) och min gamla flatmate Gåsen tillika makeupartist postade MACs kroppsfoundation i bronzigaste brons.

På bilden ser ni hur jag såg ut innan klänningen åkte på. Håret var en stor puff av löshår och slarviga slingor, ögonen poppade ut ur ansiktet på ett sätt jag aldrig ens kommit nära (massivt med eyeliner och fuskisfransar) och munnen hölls ljust ljust rosa. Och tro mig, jag var mer bronsig än jag någonsin varit (även om bilderna inte riktigt gör det rättvisa).
Tack, Linda, du är ett riktigt pro (och tack MAC för att ni låter även oss pigmentfattiga känna oss åtminstone liiiiite som Giséle).

Och så här blev det med klänning, voíla!

This entry was posted in From Tokyo With Love, Skönhet, Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 + = ten