EGENTID

Bild 1

Jag har smitit iväg några timmar och sitter på Starbucks i Ebisu och skickar två artiklar till DN som aldrig hann iväg innan någon bestämde sig för tidig leverans. Håll utkik framöver i DNs helgbilaga!

Vera Li är hemma med mamma i lägenheten och jag har konstant koll genom skypechatten. Får rafflande rapporter från mamma. Mest sover hon lugnt, Lillan. Hon är en riktig drömbebis. Jag får SÄTTA KLOCKAN på natten för att väcka henne till matning. Inga skrikfester i Veras crib nattetid inte. Sen, när mina tuttar vant sig vid att vara matfabrik och inte spränger sig om jag inte ammar minst var tredje timme, hoppas jag på att få sova en hel natt. Vilken lyx det vore! Är lite rädd att jag sabbar Lillans fina skönhetssömn genom att tvinga upp henne varje natt. Är i verklig konflikt med mina tuttar just nu. Dom är skitjobbiga. Helt oregerliga.

Vet ni förresten hur komad man blir av att amma?! Ni trogna läsare vet ju att Insominac är mitt mellannamn, och att jag inte sovit sådär riktigt gott sedan woken kändes modern och Michael Jackson hade näsa. Men nu kan jag sova hur mycket som helst. Djupt och stenhårt. Det är omöjligt att väcka mig! Och hur typiskt är det inte då att jag inte FÅR sova för jag måste mata mata mata och massera de där jäkla brösten. Men det är ändå underbart att kunna lägga huvudet på en kudde och bara slockna. Det är helt nytt för mig. Måste vara det här amningshormonet prolaktin.

Igår hade vi ju treårig bröllopsdag och min och Beats romantiska middag intogs med min mojja och Avent Bröstpump vid bordet och Vera Li i babysittern. För en gångs skull hade jag dock stoppat in barmen, kan ju inte lufta JÄMT. Får ju vara lite höjd här hemma!
Mamma och jag hade köpt halva den lokala italienska delin och vi frossade i champagne, underbart rödvin, ostar, pasta, nybakat bröd, lyxchoklad och massa annat. Det var en fin bröllopsdag. Tänk om vi hade vetat förra året att vi skulle sitta med bebis ett år senare! Tycker att livet är så jäkla coolt. Så snabbt allt kan förändras!

Nu ska jag hem och pussa på vår lilla sugpropp som såklart är världens smartaste, sötaste och mest unika baby!

bild-1114-1

This entry was posted in From Tokyo With Love, Personligt. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − = four