Marias stora bodylotionguide!

bodylotion_1

Tio bodylotions som gör mitt liv lite bättre! Ja, faktiskt. Det dagliga valet av bodylotion är nämligen en viktig ritual i mitt liv. Viktiga frågor ställs framför badrumsskåpet:

1) Hur mår huden idag? I balans? Torr? Klådig?

2) Hur är humöret? Morgon? Kväll?

3) Hur känner vi på doftfronten? Ska det bäras parfym (=oparfymerad eller mycket lätt bodylotion?) Eller vill vi svepa in oss i en trevlig doftmatta innan vi kryper till kojs?

Här är gänget som går på rotation hemma hos mig för tillfället. Här är hela spektrat – från krämer som lättar på trycket när huden känns tre storlekar för liten, till doftlyx och slimmingkrämen som jag sätter mitt Beach 2015-hopp till.

Here goes – Marias stora guide till kroppskräm!

1. RESEKOMPISEN:
CLARINS
Moisture-Rich Body Lotion

Himla smidig tub med himla bra nonsensbefriad bodylotion. Denna finns alltid i min reseneccessär eftersom den är 1) grym mot flygtorr hud och 2) har packvänligaste formatet. Diskret men härlig doft som inte bråkar med några parfymer. Innehåller sheasmör, som en god bodylotion bör.

2. KLASSIKER i SOS-TAPPNING:
BIOTHERM Beurre Corporel

Aaah.. Vi var många som jublade när Biotherms klassiker Lait Corporel kom i smörformat tidigare i vintras. Är man rejält torr i huden är denna en skänk från ovan med 20% sheasmör och glycerin som binder fukten och skyddar. Perfa vid väderväxlingar eller kyla. Jag <3 den lätta citrusdoften och att smöret går in utan att lämna någon fet hinna, bara en massa mjukhet.

3. KRISHANTERING MOT KLÅDA, EXTREMTORKA OCH DIVERSE ATOPISKA FANSKAP:
LA ROCHE POSAY
Lipikar Baume AP+

Jag har lätt atopisk hud, vilket betyder att jag i perioder har extremt – extremt! – torr och reaktiv hud som blossar upp av minsta lilla. Och kliar! Det kan klia så att jag tror att förståndet ska ge vika. Röda, nariga plättar får huden att se ut som en röd/vit världskarta. Denna mildrar och lindrar när huden är i kris. Jag använder den på Vera också. Vi har ALLTID en sån här i skåpet hemma. Helt doftfri.

4. SNABBA VARDAGSLYXAREN:
L’ORÉAL PARIS Sublime Body Extraordinary Oil Oil-infused Nourishing milk

Skön och lätt bodylotion med en skvätt vårdande oljor från argan och neroli. Går in i huden på ett kick = perfekt efter morgonduschen. Doftar ljuvligt och en smula muskigt, men diskret. Snäll prislapp gör den till en vardagsfavorit man kan slösa med gott samvete. Älskar pumpflaskan.

5.  SOMMARSUFFLÉ I SNYGGBURK:
& OTHER STORIES Floral Memento Body Soufflé

Other Stories kroppsserier har verkligen gett marknaden något helt nytt – dofter som känns genomtänka och nischade (hej hej Byredo-Ben Gorhams näsa!), skrytsnygga burkar och bra kompositioner till löjligt låga priser. Nya Floral Memento är puderblommig och kommer sitta som ett smäck på sommararmarna/benen. Skrubben i samma serie är d-i-v-i-n-e. Är ganska lätt, så bäst för dig med normal hud.

6. JAPANSK TECEREMONI I BURK:
THE BODY SHOP
Fuji Green Tea Body Butter

The Body Shops kroppssmör är kroppsmörens urmoder, och nya doften med extrakt från antioxidantsmockade japanska teblad är grön och full av liv. Huden blir mjuk som en bebberumpa, även om detta är ett av TBS’s lättare smör. Jag har också en grej med ljusgröna burkar. Älskar det! Känns så krispigt och… fräscht. Plus för att flera ingredienser är rättvist odlade.

7. BEACH 2015-RÄDDAREN:
CLARINS
Masvelt Anti-Rondeurs Rebelles

Okej, namnet är lite på gränsen. Eller är det bara jag som tänker Masvelt = Min svält? Anti-rondör är i alla fall en briljant tagline som alla mina stranddrömmande cylindrar tänder på. Aja. För oss som INTE svälter inför sommaren 2015, men ändå önskar lite tajtare hudkosym och mindre rondör inger denna hopp. Clarins shaping-krämer hyllas ofta som marknadens bästa, och årets nykomling ska vara den vassaste hittills. Lovar att ta striden med “rebelliskt fett”, dvs sånt som jag har på min mage. Nu när jag har träningsförbud på allt vad core heter så sätter jag FULLT hopp till denna burk, laddad med bland annat slimmingklassikern koffein. Knåda knåda liten mage, rondören be gone…

8. HUDTONSUTJÄMNAREN/UPPSTRAMAREN:
VICHY Ideal Body Serum-milk

Fantastisk allroundlotion med serumegenskaper som gör ALLT. Ger massa fukt och innehåller ämnen som slätar ut huden och jämnar ut hudtonen. Går in på direkten och doftar helt fabulöst. Jag är ju en sucker för Vichys Idéalia-serie och dess pudriga doftbild. Gillar man den älskar man denna.

9. AROMTERAPI:
AVEDA
Beautifying Body Moisturizer with Uplifting Aroma

Doftar dyrt och spa:igt av lavendel och bergamot, och aromen sägs lyfta humöret. Själv gillar jag den mer som en kvällslotion innan jag kryper ner i dunet, men det är väl en smakfråga. Mjukifierar huden med en lång rad vego-oljor, och kan blandas med några droppar av Avedas hajpade Beautifying Composition Oil. Känns smörig och lite fet på det där sättet som naturliga proukter ofta gör. Passar torr hy.

10. EKO I LYXFÖRPACKNING:
BJÖRK & BERRIES
White Forest Body Lotion

Denna doftar så gudomligt! Och är så lätt och tokskön! Björkextrakt och en cocktail av antioxidanter boostar hudens spänst och gör huden mjuk och smidig. Ur samma doftkollektion använder jag också den fantastiska bodyskrubben med exfoilerande björkbark (!), duschgelen och handkrämen. Fast mest till fest, eller när jag känner mig lyxig. Finns parfymolja om man vill gå all-in. Bonuspoäng för pumpflaska. Jag är pumpflaskepimp for life.

bodylotion_3

bodylotion_2

 

This entry was posted in Nytt i beautyboxen, Testkört! and tagged , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Marias stora bodylotionguide!

 1. Agnes says:

  Tack för bodylotion-tipsen! Har en hudvårdsfundering: jag vet att medan du använde epiduo så använde du exuviance, väldigt milda produkter, men efter att du slutade med epiduo, vilka produkter använde du då? Jag använder epiduo + exuviance nu, men är ej säker om exuviance kommer kunna hålla tillbaka acnen då jag slutar med epiduo.
  Älskar din blogg!

  • Hej Agnes! Det tror jag absolut det gör! Förlåt sena svaret förresten – såg detta NU! Jag använder fortfarande Exuviance, och har stegvis trappat upp till mer aktiva produkter (i mitt fall antiage).

 2. Moa says:

  Har du testat Khiels creme de corps? 🙂

 3. Jenny says:

  Wow, vad mkt kemikalier du kletar på dig…

 4. Pingback: Stora bodylotionguiden inför sommaren | ELLE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 5 = ten