Olaplex!

olaplex

Olaplex är senaste skriket i hårvärlden. Det är en – EN! – magisk molekyl som med plus- och minuspooler binder samman brustna bindningar i håret. For real. Tänk murbruk, eller rehab som verkligen vrider tillbaka klockan. Så alla ni som färgar, bleker, använder värmeverktyg, permanentar, använder extensions osv kan ju tänka er vilken gamechanger detta är. Håret lagas alltså från grunden, med allt vad det innebär. Jag kommer skriva mer om Olaplex senare i detalj, men igår fick jag testa en behandling och herre-min-jäkla-gud! Mitt hår är helt nytt. Jag behövde inte ens stylingprodukt, och det var en miljon dollars ändå. Topparna höll ihop och frisset var som borttrollat. För mig som i 20 år färgat, permanentat (mitt största misstag NÅGONSIN, se nedan!), avfärgat, blekt och stylat är detta en keeper. Har faktiskt aldrig varit med om en så drastiskt förändring i hårkvalitet. Som dessutom är en faktiskt förändring – inte bara tillfällig kosmetik.
Olaplex öppnar också helt nya dörrar för vad man kan göra med hår utan att riskera att få en risbuske som trillar av. Typ gå från svarthårig till blond à la Kim Kardashian i ett svep, göra flera permanta behandlingar efter varandra och sånt. Om två veckor ska jag träffa utbildarna från USA. Så pepp!

Episkt urusel bild, men man ser i alla fall lite hur håret mår prima – UTAN styling. Olaplex är min nya bästis, som ska hjälpa mitt håt att bli lååångt och friskt igen.

olaplex_maria

Att inte Olaplex fanns när jag permanentade sönder håret i Tokyo 2008…:

bild-75

Kuriosa! Mannen på bilden (Brian May, gitarrist i Queen) och jag har inte bara den dåvarande frisyren gemensamt. Vi bodde grannar på Suffolk Road i London när jag växte upp där på 80-talet. Brian brukade köra mig – och sina egna kids – till skolan. När jag permanentade mig 2008 blev det i en ofrivillig hommage till Brian.

GLAD PÅSK förresten!

This entry was posted in Hår and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Olaplex!

 1. Mia says:

  Verkar ju super! Men, jag förstår inte riktigt vad det faktiskt är? Ett schampo? En hårkur? Går det ens att köpa i Sverige?

  • Maria Ahlgren says:

   Hej Mia! Det är en kur kan man säga. Du gör det hos frisör, och allt fler svenska frisörer har börjat jobba med Olaplex. Antingen gör man deti samband med färgning eller permanent för att skona håret från skador. Eller gör man som jag – en fristående behandling för att reparera gamla synder. Man kan även köpa en mildare variant för hemmabruk. Det är en molekyl som gör så att håret läker ihop till sitt ursprungsstadie kan man säga.Jag gjorde min behandling på salong UNIK i Stockholm, men om du kollar på instagram #olaplexsweden så hittar du flera frisörer i landet som lagt upp bilder!

 2. Anna says:

  Låter fantastiskt! Håller tummarna för att min frisör ska ta in Olaplex. Men är det helt ofarligt??? Man minns ju Brazilian Blowout som visade sig vara full av gifter.

 3. Ninni http://ninnidot.blogg.se says:

  haha! jag kommer ihåg att jag läste din japanblogg på den tiden. Fick du någon ersättning från frisören? Försökte de lösa det på något sätt?

  • Maria Ahlgren says:

   Haha, jag fick en NY PERMANENT ovanpå, så halva håret trillade av någon månad senare! Så klippte det till axlarna och började om på ny kula 😉 Vad roligt att du hängt med!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


one × = 1