3 x täckande foundations (#InstaBeauty utlovas!)

foundations_1

foundations_2

3 foundations som jag kan SVÄRA vid min egen grav (?) att ni kommer gilla om ni som jag gillar hög täckning utan att döda den naturliga glowen. Låt oss kalla det beautyfilter – ni vet sånt där som finns i alla asiatiska fotoappar.

Om jag snabbt ska beskriva mina egna krav på en foundation så är det dessa:

1. Jämna ut min ganska blossiga hudton och täcka röda partier, småplitor och rester av gamla blemmor…

2. …men INTE på bekostnad av lystern och freshnessen som kostat mig flera tusen i behandlingar, serum, kurer och krämer att bygga upp.

3. Kännas mjuk och elastisk på huden. Känslan av crêpepapper vill vi aldrig ha. Särskilt inte vi nordbord som tenderar vara ganska yttorra.

4. Vara lättjobbad. Jag är alltid stressad på morgonen (vem är inte det?). Finns inte tid till mästerlig beautyblending. Den ska kunna smörjas in som en hudkräm.

De här tre MAGIKERNA kostar lite mer, men som vi alla vet kan man komma undan med nääästan vilken makeup som helst som kanvasen är flawless. Alla tre finns på Sephora, förutom Marc Jacobs som lanseras i början maj.

MAKE UP FOR EVER, HD High Definition Foundation – En klassiker bland photoshoppad-hud-lovers. Gjord för att palla trycket under högupplösta förhållande, men för oss som inte är filmstjärnor/modeller/programledare är den en pärla även IRL. Tips! Bästa föra att fejka en #Iwokeuplikethis eller #nomakeup/#nofilter. Täcker allt utan att bli kakig. Såg att Linda Hallberg testade den på sin mamma med rosacea. Bilden säger allt.

NARS, Luminous Weightless Foundation – Det fina med denna är att den ger lyster OCH full täckning. En kombo made in heaven enligt mig. Och med lyster menas alltså att täckning är hög men skir – det är alltså INTE skimmer eller glans. Så har du oljig eller aknebenägen hy sitter denna som en keps även på dig. Konstistensen är en så kallad fluid, alltså extremt lättflytande, och därför lättare än en fjäder på huden.

MARC JACOBS, Genious Gel Super-Charged Foundation – Gillar du lite mer gellig konstistens är detta din stjärna. Den ger en lite mer pudrig känsla utan att strama eller kännas torr. Tvärtom är den laddad med fukt och antiaging-ingredienser, så perfa även för oss som börjar bli lite till åren. Den innehåller ljusreflekterande pigment som ger en soft focus-effekt. Porer och smålinjer be gone! För mig som ofta har torrhetslinjer runt ögonen passar den utmärkt.

All tre foundations kan såklart byggas upp till rätt täckningsgrad.

foundations_4

Sen kom denna i posten igår! MARC JACOBS #InstaMarc! med ett ljust puder för highlightande effekt, och ett mörkare för contouring. I kölvattnet av Kim Kardashians contouring-craze dyker det upp allt fler paletter med duetter som lyfter och dämpar ansiktet för att få fram konturer. Jag ska erkänna att jag inte nailat contouring ännu. Jag har inte ritkigt testat, mer än att jag sedan gammalt lägger lite mörkare puder/solpuder UNDER kindbenen för att vässa min annars hamsterrunda äppelkinder. Men nu jäklar ska jag ge mig in i kontur-djungeln! Och detta ska bli min entrébiljett. Första målet är att försöka skapa intryck av smalare ansikte. Och kanske smalare näsa. Fast funkar sånt egentligen i verkligen, ser det inte bara.. skuggigt ut med bruna kanter på nosen?

foundations_5

foundations_3

Hallå där lille vän. Kan du beautifieramig idag tack?

This entry was posted in Nytt i beautyboxen and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to 3 x täckande foundations (#InstaBeauty utlovas!)

 1. dannie says:

  Bor i Sthlm. Finns MAKE UP FOR EVER, HD High Definition Foundation på NK?

 2. Mia says:

  Hej!
  Dessa låter toppen =). Vilken av dem skulle du rekommendera om man har fet hud?
  Med vänlig hälsning/Mia.

  • Maria Ahlgren says:

   De funkar alla på fet hud! Inga tilltäppande oljor eller så. Tycker du ska gå och testa – alla finns på Sephora (MJ lanseras dock först i maj). Grunda med mattgörande primer på områden där du vill slippa glans (t ex näsa och haka), och fixera makeupen med Make Up For Ever HD Powder eller By Terry Hyaluronic Powder. Perfection!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


× one = 3