Retinol – retouch på tub!

(null)

Retinol är en av de mest väldokumenterade och effektiva ingredienserna i hudvård. Men vad är det, vad GÖR det (eller vad gör det inte?) och vilka retinolprodukter är bäst i klassen? Kolla här och skicka huden på bootcamp pronto!

This entry was posted in Hud and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Retinol – retouch på tub!

 1. Mia says:

  Fråga: har du fyllt dina läppar eller är det naturligt plump?

 2. Lee says:

  Vilken salong kommer du gå till för dina Exuviance-behandlingar nu när du bor i Stockholm?

 3. Carro says:

  Hej Maria! Har kikat in din blogg och ser att du använder både exuviance och har erfarenhet av la roche posay. Har haft problem med min hy ända sedan jag blev tvungen att sluta äta p-piller men det senaste har min hy varit värre än någonsin. Använder exuviance men tycker inte att det hjälper riktigt har problem framörallt vid haka och kinder. Blev nyfiken på la roche posays effaclar duo och lägga som punktbehandling på dessa områden men är osäker om det funkar tillsammans med exuviance produkterna så tänkte bara fråga om du vet om dessa går att kombinera? 🙂 tack på förhand!

  • Maria Ahlgren says:

   Japp – det var efter ppiller-stopp som min hud också brakade loss big time. Hormonerna gick bananas.

   Jag tycker du ska köra på ett märke. Effaclar Duo är milt exfoilerande, precis som Exuviance, fast med hjälp av andra syror. Och syror ska helst inte mixas. Även om man inte använder dom på samma hudområdet så blir det lite meckigt om inte annat.

   Antingen kör du vidare med Exuviance, men kompletterar med Anti-Blemish-produkten där det behövs. Det kan ju vara att du ska byta ut några produkter som bättre passar hormoncrazy hud? En hudterapeut kan guida.
   Eller så provar du ett tag med LRP Effaclar-serie + Effaclar H, som lugnar ner huden när den fått sin dos finnfightande syror. Jag använde den på natten.

   Paula’s Choice är också ett utmärkt märke för akne och känsligheter. Kolla med kundtjänsten på Skincity hur ett optimalt byte från Exuviance till Paula’s Choice skulle kunna gå till! De jobbar med båda märkena och kan dem som ett rinnande vatten.

   En grej till. Detta kan vara HELT placebo eller en tillfällighet, men när jag slutade med p-piller senast (alltså gången efter den gången när det blev KAOS) så tog jag en kur av Pukka Herbs Womankind (örttillskott). Kan bero på tusen andra grejer men har peppar peppar ingen akne och kroppen känns i balans. Kan vara värt!

   Lycka till. Håll mig gärna postad 🙂

 4. Anna says:

  Hej Maria!
  Har du tips på bra färgning eller serum så man får fina fransar? Eventuellt nån mirakelmascara 😉

  • Maria Ahlgren says:

   Jag har inte riktigt hittat en favvo sedan de RIKTIGT verksamma ingredienserna förbjöds. Mina favvos:
   Elizabeh Ardens Prevage-serum
   LashFood (finns på hälsokostbutiker – googla!)
   Dior diorshow maximizer lash plumping serum – läggs på som en mascara. Jag använder den under mascaran. Fransarna blir längre och maffigare på en gång + växer allt eftersom. Love!!
   Var bor du? Jag har färgat fransar på Benefit Brow Bar på Sephora i Stockholm och Malmö, och tänkte fixa på Rapide Brow Bar i Stockholm inför sommaren 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


8 − = five