John Frieda Forever Smooth – Avfrissning av medelålders pudel

John Frieda Forever Smooth

OK, nu är det lite som att jag svär i min sulfatfria kyrka, men jag ÄR faktiskt skönhetsjournalist och mitt jobb är att testa så mycket det bara går för att kunna vägleda er i den snåriga beautydjungeln (som jag även själv ofta går vilse i, den där DJUNGELN!). Då måste man ut ur sin box ibland. Så, here it comes – jag har testat ett vanligt, dvs inte sulfatfritt schampo, och det är grymt. Och prisvärt – 99 kr för respektive 250 ml-tub schampo och balsam.

Så här är det. Mitt hår inte vad det har varit. Mina 35 år börjar ta ut sin rätt. Smått förskräckt märker jag hur mitt hår blir allt porösare och mattare – och grått! De råttigt grå antennerna blir allt fler. Att jag dessutom nyligen avfärgat håret gör såklart inte saken bättre – inte heller att jag bor i den delen av världen som vädergudarna glömde.

Att säga att mitt hår har nära till frisset är en underdrift.

Så i den hårtämjande journalistikens namn gav jag mig in i duschen med John Friedas nya Frizz Ease Forever Smooth-serie. Produkterna innehåller ingredienser som binder till sig proteiner och på så sätt förhindrar att frissframkallande fukt absorberas av håret. Vid regelbunden användning utlovas “immunitet mot friss”, det vill säga inte bara en kosmetisk effekt. Efter en användning är jag inte immun, MEN mitt hår är betydligt mjukare, glossigare och mer bouncy än vanligt.

Innan jag gick loss med hårfönen tryckte jag i några pumptryck av seriens Forever Smooth Primer. Den kallas primer eftersom idén är att produkten ska ge en bra grund för kommande styling. Än har jag inte stylat (sitter i sovknut, ska träna på lunchen), men jag vaknade helt klart upp mindre pudelliknande än vad jag brukar. Nu ska jag dock ut i regnet som drizzlar över Stockholm idag = ELDPROV.

Vill ni läsa om fler nya produkter som är värda en investering, klicka in här!

This entry was posted in Hår, Nytt i beautyboxen and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + = thirteen