Rawfood och detox på Rasayana Bangkok

Vår rawfoodresa fortsatte till Bangkok och ett ställe som tog andan ur mig totalt. Bodde jag i Bangkok skulle jag häcka här i den sagolika trädgården varje dag. Rasayana Retreat och tillhörande raw- och detoxkafé ligger nästlat på en bakgata i Bangkoks japanska kvarter och är hands-down ett av de bästa rawställen jag besökt (damn Stockholm, dags att höja ribban…). Man kan göra ett detoxprogram också – antingen med bara juicer eller med särskilt utvalda detoxrätter på menyn.

rawfood_bangkok_1

Vetegräs är hot stuff i Thailand och serveras till och med på vanliga kaffekaféer. Jag beställde en grön drink och det var som att dricka ett helt glas vetegrässhot med en touch av gröna blad och selleri. Vidrigt äckligt, men vad gör man inte för lilla cellgänget där inne?

Vi beställde raw “taco”-skålar med tomatsalsa, och den mest magiska Thai Kale Salad med thailändsk kål, morötter, avokado, tomat och misodressing.

rawfood_bangkok_2

Jag ÄLSKAR raw sushi + att nori är bra för jodupptaget = glad sköldkörtel och pigg ämnesomsättning. De här nori-rullarna kom med morot, avokado, daikon och en tokgrym misodipp. Grät nästan.

rawfood_bangkok_3

Den där drinken… Fanken vad jag kämpade. Till och med för hardcore för mig.

rawfood_bangkok_5

Morot i brödet. Så jäkla yummy.

rawfood_bangkok_7

Vera gick all in på jordgubbs- och vaniljcheesecake och bärsmoothie. Jag gör en knock-out till raw cheesecake, och tänkte sno ihop en variant till nyår.

rawfood_bangkok

I de japanska kvarteren hittade vi en ekologisk japansk matbutik. Jag gick all-in på genmai (brunt, japanskt ris), makrobiotiskt sjukornsris och festliga dressingar. Började nästan gråta av nostalgi därinne. Fick riktig SORG att jag inte bor i Asien längre. C är likadan. Det var två mycket motvilliga personer som gick ombord på planet till Sverige. Jag känner mig så lyckligt lottad som har möjlighet att resa så mycket, och har en man som fungerar likadant (och en kiddo som gärna hänger med). Varenda sparslant går rakt ner i resekassan. Kanske borde vi ta oss samman och spara till en bostadsrätt/bil som inte hotar falla sönder/möbler i klassisk design, men det är alltid resorna som vinner. Och mat! Satan vad vi äter.

Om ni besöker Bangkok, missa inte denna pärla. I nästa inlägg får ni hänga med till Siam Paragon, där jag hittade en juicebar med HUDFOKUS!!! Om jag dog? OM jag dog??

This entry was posted in Beautyfoods, Resor and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 + seven =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>