Raw food Phuket

image

Det är KNAPPT att jag vill skriva om denna pärla, vis av erfarenhet från tokyotiden där jag genom mina guider totalt kontraproduktivt lusade ner mången “autentiskt, genuint och undangömt one-of-a-kind”-ställe med turistande svenskar, och slutade sedan själv gå dit av den anledningen (på en 8-mannabar på Golden Gai vill man INTE gnugga rygg med södermalmsskägg).
Men, nu bor jag ju inte i Thailand, och detta ställe förtjänar varenda extra gäst de kan få.
Så. I förrgår körde vi till Rawai för att testa Atsumi Raw Café, ett rawfoodställe som samarbetar med traktens mest hardcore detoxretreat. Vi körde fel och hamnade först på retreatet. Vi anade oråd när vi hamnade vid skylten som pekade mot Tarmsköljningen respektive “leverrensningen”. Från parkeringen hörde vi chantande inifrån djungeln. Vera undrade vad det var för djur vi hörde. (“Människodjur, mitt hjärta. Världens farligaste och knasigaste rovdjur. Akta dig för dem, de kan göra dig illa.”)

image

En kort biltur senare och vi hamnade i vår idé om Paradiset (yes, Atleten är också kaninmatjunkie, till pappas enorma bestörtning och förbryllelse. Varje sommar reserveras de största grillbiffarna åt den stackars “sultna ingenjören”, så att han kan “äta upp sig lite”).
Att läsa menyn var nästan plågsamt frestande. Ville äta ALLT, varje dag. Vi beställde in färskpressade juicer, färska kokosnötter och krämiga iskalla chokladsmoothies medan vi kontemplerade. Först ut – en papaya- och pumpasoppa med avocadokräm (ovan!). Den ska göras hemma ASAP.

image

Sen beställde vi in husets vida omtalade “Raw-sagna”, som var lika himmelsk som hypen lovar, men inte särksilt fotogenique (den raw marinara-såsen ser ut som KÖTTFÄRS på mina bilder!!). I bild ser ni däremot “sushi” med pekannötspaté och greens i ugnstorkade zuccini- och mangowraps, och raw pad thai med kelpnudlar och massa färsk lime. Jag får ofta ont i magen av rawfood hemma. Kaggen ståtar likt ett spänt, fyrhörnat tält efter all kål, lök, lifrön och tunga nötgrejer. Atsumis rawfood var lätt som en fjäder och ledde inte till ballong. Right down my alley!

image

Pad thaien ska återskapas hemma inom kort. Given Friday Facefood! I glaset morot, fänkål, selleri och ingefära.

image

Två färska kokosnötter om dagen är minimum.

image

Precis min typ av huvudrättsmeny!! OBS! Tryckfelsnisse was here. Detta är takeawaymenyn, och vi tog hem en påse av varje kaksort (lemon cashew cookies är magnifika!).

image

Den stora finalen var den godaste raw-tårta jag någonsin ätit – och då har jag ätit MÅNGA! “Raw Coffee Tart” med chokladcheesecake på kaffekryddad nötbotten. Till det kaffe med mandelmjölk. Skulle jag dött där och då skulle jag loggat ut lycklig.

wpid-20141211_165623.jpg

image

Hippie i hatt njuter! Och det är lugg – INTE headset på kinden!

Så, mina fellow beautyfoodies, har ni vägarna förbi Phuket, missa för allt i världen inte Atsumi! Ett varningens ord dock – vi var även på väg till klassiska rawfoodhaket Living Food Café, som vi barrikerade sist vi var på ön, men ägaren har dött och stället är stängt.

image

 

 

This entry was posted in Beautyfoods, Resor and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Raw food Phuket

  1. Anja Forsnor says:

    Men gud, jag känner nästan att jag måste boka en vinterresa till Thailand asap!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eight − 7 =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>