TJUSIGASTE HALLOWEEN-MEJKEN: I AM A BARBIE GIRL

Screen Shot 2014-10-31 at 11.05.20

Screen Shot 2014-10-31 at 11.04.36

Halloweenfestligheter på g? Jag älskar den här galet plastic fantastic Barbie-makeovern. Kommer att tänka på Kyary Pamyu Pamyu. Överhuvudtaget massiv gyaru-vibb. Kan någon bjuda en gammal mutti på  Halloweenfest bitte?

kyarypamyupamyu

Kyary Pamyu Pamyu

…och en svennebanan på 30+ i peruk

elletokyo1

elletokyo2

Bilder som Said Karlsson tog på i mig till ELLE 2009. Det var första reportaget jag gjorde till ELLE faktiskt. Jag skrev om min vardag i Tokyo, vår skokartong till lägenhet och hur allt ändrades när min lila bebis kom till världen.

När vi plåtade inne på spelarkaden (där vi knappt kunde andas av all ciggrök) kom en tvättäkta yakuza, japansk maffiaboss. Fotsid läderrock, tatueringar, oljad frippa, avklippt finger och hela köret. Dör av nyfiken vad det bedrevs för business en trappa upp från där jag satt på en dansplatta.

elletokyo3

Vi hittade tjejgänget på Shibuyas shoppingstråk Center Gai, utanför en av de många purikura-arkaderna.

peruk9

Leopardjackan från Asos är still going strong. Tischan från Forever 21 har jag numera som träningströja. Handskarna är Anna Sui, och jag sörjer som satan att jag tappade den ena under modeveckan i Stockholm för två år sedan. Armbandet är ett vintage-Chanel som jag fick av The Man i 30-årspresent.

Till makeupen använde jag “doll”-ögonfransar som fick hänga lite utanför ögat. Michelle Phan i Barbie-videon använder lösfransar under ögat, men jag körde stenhårt med fibermascara istället. För kontrast använde jag en gulguldig shu uemura-skugga på ögonlocken. Skulle dock lärt mig shejda nosen. Och dragit ner luggen! Playsuiten hittade jag i en vintagebutik. Älskar den. Påminner om gardinerna som hängde på mitt dagis på 80-talet. Fanken vilken kul dag det var!

This entry was posted in Make-up, Marias skönhetsskola and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 4 = three