SOCKERFRI NOVEMBER

IMG_6557.JPG

Anja har tagit initiativ till en sockerfri måna. In, läs och joina! Jag hänger på – mina rutiner har varit lite svajiga sen i somras. Mitt trubbel är inte det vita sockret, tack och lov (jag har varit världens gottetjej, åt smågodis dagligen fram till för några år sedan), men det finns alltid rum för små tweaks. Jeansen är fortfarande lite tightare än vanligt och jag är inne i en stressperiod när det sista kroppen behöver är snabba pseudo-kickar.

Min actionplan är:

* Mer riktig mat och färre bars. Jag har fastnat i en slags on-the-go-loop där jag alltför ofta ersätter mat med en juice + rawbar, eller slentrianäter bars trots att jag inte är hungrig. Typ om jag har skrivkramp tar jag en bar, eller om jag bara är lite sugen på något gott (och NÄR är man inte det??).  Och efter mässan är skåpen där hemma proppade… Nu blir det max 4 bars/vecka.

* Mindre torkad frukt. Vid sidan av mina älskade bars lägger jag ofta torkad frukt på morgonsmoothien. Goji, mullbär och ibland rawnola med russin. Jag ska tagga ner lite tills jeansen glider på utan motstånd igen. Istället frön, raw kokoschips och raw kakaonibs.

* Däremot är det fritt blås på färsk frukt. Jag avgudar frukt. Och nu är det klementinsäsong – love it! Frukt är INTE godis.

* …fast hellre bär än exotisk frukt. Men mangon i morgonsmoothien tummar jag INTE på. Mango är galet beautyfierande. Det är ju det som är grejen – frukt ÄR världens bästa beautyvän. Och äter man hela frukten får man i sig fiber som bromsar sockerruset. Fast bär är allra lägst ur GI-synpunkt och skönhetsbomber av bästa kaliber.

* Och eftersom jag är vinkärring blir det fokus på mustiga, ekologiska rödpang och snustorra bubblor. Fredagsvinet är heligt hemma hos oss.

I övrigt kommer min meny se ut mer eller mindre som vanligt med massa greens, fisk, ägg, kokosolja, nötter och frön. På bilden en sesamsallad på Raw Food House med extra avokado och fröbröd. Världens godaste (fast jag får alltid magknip av allt det råa – NÄR öppnar ett makrobiotiskt ställe  i Sverige? BÄSTA för lilla magen!)

Sockerfri månad. Är ni med?

Vi ses i hashtaggen!

This entry was posted in Beautyfoods and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to SOCKERFRI NOVEMBER

  1. Ida says:

    Tips på ny spännande nyttig hälsokost: http://www.herbalstore.se som kanske gör det lättare med en sockerfri månad 🙂

  2. Pastellkatten says:

    http://www.sthlmraw.se Öppnar i Hornstull den 5 november! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


1 + = six