24 H GÖTEBORG (ITTY BITTY MINI-GUIDE)

DSC_0175

Helgen spenderade vi i Göttlabörg. Våra vänner kör klubbkvällar C/O HAK på Götets nya, hotta nöjesarena HAK varje fredag i 10 veckor under höstvintern.  I fredags var det kick-off med Ms Henrik på scen. Är ni i Göteborg – gå dit, drick en cava, käka några tapas, insup hotellbarstämning och stanna för spelningar och senare klubb. På fredag glider Andreas Kleerup förbi, just sayin’…

Våra 24 timmar började traditionsenligt med felkörning där vi hann både halvvägs mot Oslo och skilsmässa. Jag och C skulle behöva en parterapeut i bilen varje gång gps-appen kommer fram.

Väl i Götet värmde vi upp på myspysiga Rawfoodbaren med supersmoothies, hemkörda grönkålschips och chokladbollar. Sen gasade vi in i restaurangen (HAK) på vårt hotell, där Lina och Filip väntade med cava och nyfödd bebis. Sen upp till “rummet”, närmare bestämt en av sviterna. Ett nätt rum på 80 kvm med egen bastu, matsal, två badrum, badrockar fluffiga som moln och tv stor som en bioduk.

IMG_6607.JPG

IMG_6602.JPG

IMG_6608.JPG

Cava till päronen, fruktskål till kidsen. Stort like på naturella cashewnötter.

scandic europa göteborg

DSC_0238

Badrumsprodukter approved by skönhetsredaktören! 

Sen packade vi ihop kidsen och gick på eftermiddagskrogrunda à la småbarnspäron. Vi började med pinxos och bubbeldricka på Basque. Den lilla uteserveringen hade värmelampa, så för ett tag kändes det som Barcelona. Underbart ställe. Missa inte bordell-möter-mexmat-restaurangen Puta Madre i dörren bredvid.

IMG_6610.JPG

IMG_6605.JPG

IMG_6604.JPG

IMG_6615.JPG

All pinxos kostar 25 pix. Magiska.

Sen rullade vi vidare till Market – en så kallad komex-restaurang, alltså Korea + Mexico. Fintacos, sliders, kimchi, avokado fritters, cheddarpanerade sötpotatiskakor och så vidare hela vägen in i matkoman. Jag fick en beautyfierad “slider” (minihamburgare typ) med sotiga chiliräkor mellan grillade aubergineskivor. Fab. Finalen var churros med choklad, men dem hann vi inte ens fota.

DSC_0214

DSC_0215

När det var dags för småttingarna att sova gick vi tillbaka mot hotellet. På vägen svängde vi in till vår kompis Laban, som är i full färd att öppna Boulebar i Göteborg. Den 6 november smäller det. Frankofiler, missa för guds skull inte – boule + pastis i gemytlig miljö är en sjukt bra kombo (Boulebar finns redan i Malmö och Stockholm).

Dagen rundades av i Lina och Filips svit (inga konstigheter) med vin, Så Mycket Bättre och Orup-nostalgi. I morse var vi uppe i ottan för långfrossa i frukostbuffén, samtidigt som vi beundrade Rockfoto-Emmas bilder som hänger på utställning i Scandic Europas lobby.

Sen körde vi till en gigantisk ekobeauty-och hälsomässa i Malmö (UTAN skilsmässohot). Jag har ätit ungefär 15 rawbars uppdelat på smakprover. Mer om det i morgon!

Oerhört bra helg. 5 stjärnor hela vägen (och ca 5 pannor mer på vågen, ouch!).

PS. Njut nu av denna krogguide. Man vet inte när det blir åka av nästa gång.

PS2. Hela höstprogrammet för c/o HAK hittar ni här.

This entry was posted in Resor and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


nine − 3 =