MÅNADENS LÖNELYX: EXUVIANCE VITAMIN C+ OCH ANTI-REDNESS SERUM

IMG_6572.JPG

Månadens lönelyx är solklar denna månad. Jag använder, som ni vet, Exuviance sedan snart ett år tillbaka. En gång i månaden går jag på behandling, och så kör jag hemma varje dag med en full rutin, från rengöring till fukt, och mask två-tre gånger i veckan. Efter fjolårets aknebehandling med medicin och starka A-vitamin var min hud mycket mindre tolerant än tidigare, och jag har byggt upp den på nytt med ett skräddarsytt Exuviance-program.

För drygt en månad sedan skruvades rutinen upp betydligt när dessa två dök upp.

Först ett MAGISKT pulver. C-Vitamin Antiaging Booster är ett C-vitaminpulver som du blandar ut i serumet eller krämen två gånger om dagen. Att använda C-vitamin på huden för att jämna ut hudtonen och sudda bort årtal ur huden är  inget nytt, men många C-vitaminprodukter slutar vara verksamma så fort vitaminet kommer i kontakt med luft. Den här håller sig stabil och fyller hella huden med sin goodness.

En liten koll på varför C-vitamin är dunderhonung i fajten mot ålderstecken:

* Hjälper kroppen att bilda kollagen, så att huden blir spänstig som en nyplockad, saftig vindruva.

* Har en naturligt peelande effekt och boostar cellförnyelsen = glow hello.

* Jämnar ut hudtonen och är toppen för pigmenteringar och ojämnheter.

Min hudterapeut kallar pulvret för “en regnkappa” som skyddar mot yttre dagliga beautysabotörer som datorskärm, UV och föroreningar.

Om jag märker skillnad? Verkligen. Varje morgon skakar jag ut 5 puffar i dagkrämen (Exuviance Age Reverse Day Repair SPF30) och samma sak på kvällen (Exuviance Age Reverse HydraFirm). Huden känns mer polerad och har den där nyss-varit-på-behandling-glowen även när jag suttit och stirrat på datorskärmen hela dagen. Megalove på denna!

Vidare har vi Anti-redness Calming Serum.

Jag började med detta för bara två veckor sedan, eftersom huden bara ska introduceras för en ny produkt i taget. Ändå ser jag redan tydlig skillnad. Detta är Valium för upprorshud.

Rödhet har alltid varit min akilleshäl. Jag blossar ofta och lätt, och har väldigt ytliga blodkärl runt nosen. Jag har ju vad hudterapeuten kallar “tendens till rosacea”. Den är inte aktiv, men den lurar under ytan. Min pappa har rosacea, och både jag och min ena bror har alltid haft nära till naturens egen (inte så smickrande) blusher.

Det här serumet går liksom in och lägger sig som ett hölje runt blodkärlen så att de inte kan vidgas hej vilt som de brukar. Istället håller de sig stängda och lugna. Som om de vaggas av en bomullsvante. TriPeptider lugnar inflammationer. Resultat? Mycket mindre blossighet och superskillnad på kärlen.

Det här serumet är flytande guld för alla oss med känslig, super-reaktiv hy och rosacea-tendens. Ingen doft, alkohol eller parabener som kan trigga irritation i sikte. Dessutom en himla massa skyddande anti-aging-powers.

Jag gjorde 10%-ig syrabehandling på salong i måndags, och brukar vara röd som en jultomte direkt efteråt. I måndags kunde jag gå direkt till en lunch med enbart lite transparent puder i t-zonen.

Bara för att understryka hur genuint bra jag verkligen tycker att dessa produkter är, så vill jag berätta att jag köper dem själv, precis som vilken kund som helst (även om jag så klart fick prov när de var helt nya). Och som jag sagt förut ska det verkligen vara motiverat att lägga en massa pengar på hudvård när man har skåpen fulla med lyxiga lotions’n’potions.

Som MEGABONUS har mina röda händer blivit nästan mjölkvita. Eller nåja, men min mina mått i alla fall.

Rutinen är således: Rengöra. Toner. Serum. Kräm + c-vitaminbooster. Done!

C-vitamin+ Antiaging Booster & Anti-Redness Calming Serum kostar 599 kr styck.

 

This entry was posted in Hud and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to MÅNADENS LÖNELYX: EXUVIANCE VITAMIN C+ OCH ANTI-REDNESS SERUM

 1. Charlotta says:

  Hej Maria! Jag skulle behöva tips på bra foundation/bb-creme. Just nu använder jag diors bb-creme, men tänker att jag kanske behöver något med lite mer power när vintern kommer och hyn blir alldeles glåmig. Min hy är rätt känslig och därför brukar jag hålla mig till samma produkt när jag väl hittar en som passar min hy. Jag gillar INTE bare minerals, utan föredrar foundation i flytande form. För mig är det viktigt att den är lätt så att finishen inte ser “påklistrad” ut om du förstår vad jag menar? Behöver verkligen hjälp att hitta rätt i denna foundationdjungel.

  Tack för bästa beautybloggen!

  • Haha, power på vintern it is!! Jag har ju också känslig hud och gillar hög täckning som INTE syns. Mina favvosar just nu är dessa (dyra dyra, men ack så bra…): YSLs nya Fusion Ink (syns inte ett skvatt – magiskt! och Dior Diorskin. Kolla in min foundationguide här: http://elle.se/elle-testar-nya-superfoundations/
   En som jag gillar som inte är med på listan är Exuviance Skin Caring Foundation. Den är väldigt vårdande utan att vara aktiv = perfekt för reaktion hud. Den var min livräddare när jag hade finnar och var torr på samma gång. En av dessa tre och jag satsar mitt livfinger på att du blir nöjd 🙂 Kram o lycka till!

   • susanna says:

    Hej, Jag had alltid haft problem med rosascea och kanslig by I alla former. Provat ALLT . Utan resultat. Blev doch MKT batted med end salva Fran apoteket…minns inte namnet men den fanns bakom disk eller for bestallning och inneholl svavel. Var fet och luktade illa men magisk. Nu har min hud blivit lugnare sedan ett par ars behandling och jag maste saga att exuviance age reverse day repair och deras skin caring foundation at ren magi for min by. Idag for jag t o m komplimanger for min FINA hy! Det tog tjugo ars kamp och hundratals produkter senare.

    • Maria Ahlgren says:

     Så himla härligt att höra!!! Huden påverkar hur vi mår SÅ mycket. Har du förresten använt Rosazol från Apoteket? Hört att den är mycket bra vid rosacea. Kram!

 2. Karin says:

  Hej Maria!
  Har ungefär samma hudvårdsrutin som du men jag använder Vespera Bionic Serum. Eftersom jag har rödflammig hy runt mun och näsa är jag lite nyfiken framförallt på serumet som du skriver om. Det jag undrar är om det är lika återfuktande som Vespera-serumet?
  Även jag tycker för övrigt att din blogg är fantastiskt bra och fullkomligt omistlig.

  • Åh vad kul att du kör samma rutin! Jag hade Vespera fram tills för 2 veckor sedan, och tycker absolut att fuktnivån är lika bra. Däremot kan man uppleva att huden stramar lite när man börjar med koncentrerat c-vitamin (pulvret), men det är precis som det ska vara 😉 Jag tror du kommer gilla detta! Mindre klistrigt än Vespera = jag gillar. Och TACK för din fina ord!! Kram!

 3. Sanna says:

  Hej Maria!
  För lite mer än två månader sedan, när jag kom tillbaka till jobbet efter en lång och härlig semester, fick jag röda fläckar på hakan, upphöjda små plitor, en del små blåsor. Trodde först att det var finnar och sprang till apoteket och köpte en massa tvål, kräm och återfuktare för finnig, fet och oren hy. Resultatet blev värre. Fick till slut en bakterinfektion med tre bölder på hakan! Nu har jag varit hos en hudläkare som säger att jag har “perioral dermatit” – en släkting till rosacea, som innebär att man får inflammation i huden. De flesta behandlar detta med antibiotika i 6-12 v, men då jag har haft en del besvär med “stressmage”, tyckte läkaren, och jag med för den delen, att jag först skulle prova en salva som minskar inflammationen – Elidel, heter den. Nu har jag några plitor på runt näsvingarna, på näsan, kinderna, pannan också, så jag kör helt utan smink, endast lite ögonskugga och mascara och det känns SÅ ovant! Jag som alltid har använt foundation, puder, rouge, eyeliner osv, vågar knappt smörja in ansiktet eller tvätta mig, eftersom det tydligen kan förvärra tillståndet. Men jag hittade en kräm på apoteket som heter Avéne Skin Recovery som verkar fri från det mesta som du nämner i ditt inlägg och den använder jag försiktigt. Nu till min fråga: har du någon kunskap/erfarenhet om perioral dermatit? Tror du att produkterna som du nämner i inlägget skulle fungera eller ska jag vänta tills det läkt ut? Jag tror att stress i kombination med överdriven rengöring utlöste detta… Och man blir ju inte mindre stressad när man ser sig i spegeln eller när kollegorna frågar “Men vad har du råkat ut för?”. I somras när jag var ledig såg jag ut som och mådde som en prinsessa! Så visst påverkar stressen hur vi mår/ser ut… Tack för en bra blogg!

  • charlotte_wehtje says:

   Hej Sanna!
   Läste din kommentar och kunde inte låta bli att svara, så jag hoppar in här lite från bloggen bredvid. Det blev lite långt, men hoppas att det kan hjälpa.
   Jag har själv perioral dermatit och tycker stundvis att det är väldigt jobbigt. När jag ätit socker, stressat, klämt i ansiktet eller använt för starka produkter blir det alltid värre. Min hudläkare har nämnt framförallt stress som en orsak, så du har rätt där. Och att peela/rengöra överdrivet mycket förvärrar också. Som råd har hon gett detta:
   “Liksom vid rosacea ska man undvika starka produkter med
   alltför ”aktiva” substanser, peelingar etc. Använd rengöringslotion men skölj
   endast med minimalt med vatten då vatten torkar ut hudbarriären och förvärrar
   symtomen. Använd fuktcrème med lugnande, antiinflammatoriska ingridienser t ex
   bisabolol. Ibland behövs receptbelagda läkemedel. ”
   Jag smörjer med en receptbelagd crème som heter Finacea. Den är uttorkande så i början börjar man fjälla lite, men om jag använder den och tar det lugnt med aktiva grejer så blir det bättre. Skulle dock vilja testa antibiotika tror det funkar långsiktigt, men prova crème och ha lite tålamod. Huden kan behöva vänja sig.
   Jag har två kompisar som också har/har haft perioral dermatit där den ena gått på antibiotika och på henne syns ingenting, den andra gjorde precis som du och undvek produkter, tvättade sig med en mild rengöring och hade sedan bara arganolja i ansiktet. Då blev det bra, en annan faktor som nog spelar in är att hon sällan sminkar sig.
   Men jag är som du, jag gillar att använda mycket makeup så för mig är det svårt att undvika och jag har aldrig gått osminkad tillräckligt länge för att se om det gör skillnad, men det tror jag.
   Mina råd är att gå back to basic. Använd så få produkter som möjligt, med snälla ingredienser. En mild rengöring utan uttorkande tvål och en lätt fuktcrème räcker nästan tills huden lugnat sig. Kanske ska du undvika att tvätta med vatten på morgonen? När jag gått till hudterapeuter har de rekommenderat mig produkter för reaktiv/torr/känslig hy, bland annat från Excuviance där jag testat Gentle cleansing creme och Soothing toning lotion, de är lugnande. Avènes Skin recovery har jag använt när min hy slagit bakut, den är mild och ger fukt. Tror att Anti-stress serumet från Excuviance också kan funka (verkar ju bra det som Maria skriver, är själv sugen!). Jag gillar annars Estée Lauders Night repair serum. Men först och främst: försöka stressa ner, ät bra, undvik socker och laktos (kan trigga inflammationer) och tänk “less is more” vad gäller skönhetsrutinen. Om du måste så använd foundation dagtid, men försök tvätta av när du kommer hem. Har läst här i Marias blogg att hon använde en foundation från Excuviance när det var som värst, den kanske kan vara bra?
   Lycka till! Och du, det blir bättre jag lovar!
   Stor kram//Charlotte

   • Sanna says:

    Hej Charlotte!
    Vad snällt av dig att svara! Och vilket hopp du ger mig! 🙂 Jag har inte haft det så här tidigare, eller jag vet att jag hade lite för några år sedan när jag stressade, men visste inte vad det var, men denna gången är det mer och syns mer, så det är skönt att läsa att det blir bättre! Och när jag klickade in på din blogg fick jag ju se vilken vacker hy du har – det ger mig hopp och jag längtar tills jag själv kan börja sminka mig mer igen! Ska försöka hitta en lugn tvål. Just nu kör jag med Lactacyd (!) som ska ha ett bra ph-värde, men det finns kanske mildare varianter? Sen kör jag bara mascara och lite ögonskugga. Jag får verkligen träna på att tycka om mig själv precis som jag är – blek, rödflammig och med mörka ringar under ögonen. Kanske är det det som jag behöver lära mig? 🙂 Men som singel vill man ju liksom alltid vara redo och se så bra ut som möjligt, ifall Mr Right dyker upp! Men, samtidigt så måste han ju kunna gilla mig precis om jag är… Och jag har ett jobb där jag träffar mycket folk och jag känner mig piggare och fräshare med make up, så jag ser vekligen fram emot att få börja använda sådant igen. Tills dess tar jag det lugnt!
    Tack för att du tog dig tid att svara och ge mig hopp! 🙂 Jättesnällt! Många kramar från Sanna

    • Maria Ahlgren says:

     Hej Sanna! FÖRLÅT mitt sena svar, jag försökte få tag på en hudterapeut. Så fint att Lotta kunde fylla i, hon är dunderproffs 🙂
     Jag har också haft p.d och haft sminkförbud. Jag tror faktiskt du skulle kunna använda exuviances foundation + puder om du är glansig i t-zon. Jag ska dubbelkolla detta med min hudterapeut. Tortyr att inte få ha smink!! I know it.. Jag återkommer med svar nästa vecka. Och Avéne är milt och bra, liksom exuviqnce. Jag använder i känsliga perioder Gentle Cleanser och torkar bort med fuktad duk istället för sköljer. Tvättduk finns på body shop bl a! Sen Exuviance toner. Finns bra exuviance-salong där du bor? Jag är helt såld på dem som du märker 😉 HÅLL UT! Det vänder snart. Ta hand om dig, stress är inte värt allt skit det för med sig.. KRAM

    • charlotte_wehtje says:

     Hej igen Sanna!
     Vad roligt att du blev glad av mitt svar! Ja, håll ut det kommer bli bättre!
     Lactacyd är jag lite tveksam till dock, även om den har ett bra PH-värde så hade jag velat ha en mer mjukgörande ansiktsrengöring. Kika om La Roche-Posay kan ha någon, säljs också på apoteket och många milda produkter ofta anpassade efter just känslig hy. Annars kan kanske Estelle & Thilds Silky soft cleansing milk eller Excuviances Gentle cleansing creme funka. Excuviance säljs på salong så rådfråga i så fall en hudterapeut som kan titta på ditt hudtillstånd och avgöra vad du behöver. Nyckeln är i alla fall mild rengöring som inte torkar ut.
     Förstår att det inte är en rolig period nu att behöva gå runt och känna sig rödflammig, speciellt inte som singel. Men tänk att det är övergående och sminka dig om det är något tillfälle du känner att du vill. Fast det är också mycket en vanesak.
     Sedan har jag faktiskt lärt mig att killar ofta tycker att tjejer är väldigt fina utan smink. Hellre för lite än för mycket. Och fastnar dem för dig så är det ju personligheten man ser, så spelar inte små röda prickar någon roll. I gymnasiet var jag kär i en kille som hade acne både i ansiktet och på ryggen men han var så charmig att jag inte ens såg det.
     Lägg lite mascara så lägger du fokus där och alla vet ju att flörtiga fransar är oemotståndligt 😉
     Kram på dig!//lotta

     • Sanna says:

      Hej igen Charlotte!
      Vad gullig du är som tar dig tid att svara! Och tack för tipsen om milda rengöringsprodukter, ska kolla upp det! 🙂
      Du har helt rätt i att det är det inre som räknas så jag kör bara lite makeup på ögonen och i övrigt är jag helt osminkad och har faktiskt börjat vänja mig! 🙂 Går lite snabbare på morgonen att göra sig i ordning också och det är ju bra! 🙂 Och senaste killen jag fastnade för hade också problem med eksem i ansiktet som jag inte heller såg, han fick berätta om det för att jag skulle märka det! Så, du har helt rätt. Tror att jag måste ta det lugnt – är ganska säker på att det är stress som utlöst detta…
      Kramar tillbaka! /Sanna

   • Maria Ahlgren says:

    Såå bra Lotta!!! Du är en stjärna. Kraam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 × = fifty four