VECKANS KAP: L’ORÉAL SKIN PERFECTION (THE WHOLE DAMN THING)

IMG_5615.JPG

I Palma fick vi en rejäl genomgång av L’ORÉALs nya hudvårdsserie Skin Perfection. Carin skrev om dagkrämen i nya numret av ELLE, och jag har varit nyfiken sedan dess.

Ofta är jag lite skeptisk till budgethudvård. Tänker billiga utfyllnadsingredienser, obefintliga halter aktiva ingredienser och syntetisk parfymdoft. Men fanken tjejer, här är jag nog lite överlistad alltså.

Först och främst. L’Oréal är duktiga. De har 4 000 forskare i sina lab över hela världen som tar fram ingredienser och patent till företagets olika varumärken.
Den magiska (patenterade) molekylen i Skin Perfection är samma som i LANCÔME Visionnaire, fast i lägre koncentration såklart. Den heter LR2412 och jobbar på att boosta epidermis. Den andra stjärningrediensen är Perline-P som kombinerar oligosackaridextrakt från gröna linser och barkextrakt för att minska porernas utseende och lugna ner rodnader á la stresshy (OBS! Förväxla in med rosascea – det är något helt annat).

Vetenskapliga termer aside, här är det viktiga:

FÖR VEM?
Dig som är 20-30 år och fortfarande kan gotta dig åt hud ung (era jäklar!), men som lever snabbt, kanske sover lite lite/festar lite mycket, och har probs med mörka ringar, matt hud och ojämn hudton. Typisk 2010-talshy med andra ord.

VAD GÖR PRODUKTERNA DÅ?
Korrigerar skavankerna, dvs kirrar mindre synliga porer, bättre hudstruktur och jämnare hudton. Huden känns direkt återfuktad, mjuk och doftar mums.

I serien finns:
Serum, med hög koncentration av LR2412 och Perline-P. Superhärlig konsistens och lyxig.
Dagkräm, som jämnar ut hudtonen, snyggar till hudytan, minskar porer och ger massa fukt. Innehåller Perline-P.
• Korrigerande, lätt färgad, ögonkräm med koffein (byebye mörka ringar/påsar).
Anti-Tiredness Cream. En riktig livräddarprodukt som verkar både som hudvård (Perline P) och lätt färgad, utjämnande dagkräm (inte lika täckande som en BB). Mikropärlor i krämen innehåller pigment som känner av och anpassar sig till din hudton. Använd som sista steg i rutinen.

Hela serien får bli veckans kap. Är du en småstressad 20-something med lite småskavanker, förkärlek för rosa och ansträngd plånbok – go go go!
Passa på medan ni kan hälsar Tant Maria!

Pris 119-139 kr på Kicks, H&M osv

This entry was posted in Veckans kap and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


− 2 = one