RESEKAMRATER: DR BRONNER’S MAGISKA 18-IN-1-TVÅLAR

Screen Shot 2014-06-30 at 15.03.05

Min resenecessär väger typ 10 kilo, men vore uppe i det dubbla om det inte vore för smidiga reseförpackningar och multitaskare, som de här små rackarna. Dr Bronner’s flytande tvålar, Castile Soap, kallas “rengöringarnas schweiziska armékniv”, och kan förvandlas till det mesta från ansiktstvätt till disk- och tvättmedel. De sistnämnda var en nyhet för mig, som bara använt dem som schampo, handtvål och duschtvål på mig själv, man och barn (men få för guds skull inte in tvålen i barnets ögon – eko-oljor är potenta som 17 och svider, been there done that….). Tvålarna har alla trädkramarcertifikat en kan önska, och består av oljor från hampa, kokos, oliv, jojoba och olika essentiella oljor (jag har som ni ser lavendel och pepparmynta).
Fick ett pressmeddelande som beskrev ett helt gäng fiffiga lösningar, och kör helt fräckt en copy/paste på det:

Schampo: Använd en klick av den mörkblå Peppermint-flaskan och massera in i hårbotten. Skölj av och använd vanligt balsam.

Ansiktsvätt: Fukta en varm tvättlapp och massera in den ljusblå Baby Unscented i handduken. Massera ansiktet i cirkulära rörelser för att skrubba bort oren hy och öka blodcirkulationen. Undvik ögonen. Skölj med ljummet vatten.

Badolja: Häll några droppar av den röda Hemp Rose-tvålen i badkaret medan det fylls upp. Ta sedan ett varmt bad och skrubba huden med tvålen.

Antiinflammatoriska egenskaper: Tea Tree-oljan är känd för sina antiinflammatoriska egenskaper och den orangea Tea Tree Castile Soap fungerar utmärkt att stryka på lindriga insektsbett och irriterad hy.  Dutta försiktigt på det irriterade området och låt torka in. Återapplicera vid behov.

Diskmedel: Kombinera den mörkgröna Almond Castile Soap med ljummet vatten och fyll upp vattenblandningen i diskhon. Häll i några extra droppar Castile Soap för riktigt svårdiskat porslin! (Marias tillägg: ÄLSK på detta när man låtit tandborstmuggen rycka in som fördrinkglas!)
 
Tvättmedel: Blanda en fjärdedels kopp Lavender Castile-tvål (en tredjedel vid svåra fläckar) med en skvätt bakpulver och lägg i tvättmaskinen. Blandningen fungerar lika bra vid  handtvätt i diskhon såväl som i tvättmaskinen. (Marias tillägg: ÄLSK på detta när ovan nämnda fördrink landat på finblusen!)

De ska även kunna användas som bland annat deo, toalettrengöring (!), husdjursrengöring (!!) och biltvätt (!!!). Inte fel i dessa tider när vi alla borde ta oss en funderare på vilka kemikalier vi dagligen använder. Ska undersöka närmare och återkommer!

 

 

This entry was posted in Hud, Nytt i beautyboxen, Skönhet SOS and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to RESEKAMRATER: DR BRONNER’S MAGISKA 18-IN-1-TVÅLAR

 1. ElinBd says:

  Hum, en fjärdedels kopp på sista tipset, är det någon som översatt texten direkt från engelska och glömt att konvertera det amerikanska måttet cup till milliliter?
  Jag använder min som handtvål, har en foam-tvålpump som jag blandar 1del DrBronner och 4delar vatten i. Fungerar fint! Just nu är det lemon orange varianten jag använder, tycker den doftar som de hårda karamellerna man köpte på plåtburk med färgat plastlock på taxfreen förut (kommer inte ihåg vad de heter….).
  Pepparmintvarianten svider dock som tusan på sår, hade ett på handen och aj vad ont det gjorde, så jag håller mig till de andra varianterna efter det 🙂

  • Åh vilket bra tips att spä till handtvål! Måste prova!
   Jag ska kolla upp det där med cups/milliliter. Mycket möjligt det är översatt, pr-maskineriet brukar dela material över gränserna 😉
   Fyyyy kan tänka mig pepparmyntan i sår!!! Man ska inte leka med essentiella oljor. Starka grejer det där.

   • ElinBd says:

    Funkar med andra tvålar också om man har en sån behållare, har hittils hällt i en från barnängen och moringa från the body shop. rätt trevligt med ett härligt fluffigt skum direkt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four × 5 =