Frågeboxen #2 – Första hjälpen mot rodnad

Ilincic bty F14 001

Dags att gå vidare i Frågeboxen! Dagens fråga kommer från Caroline, som har problem med rodnad.

“Hej! Är rödlätt vilket innebär att så fort jag blir stressad/pressad/bakis ser jag ut som en tomat i ansiktet. Har fått kommentaren “Åh du rodnar!” ca en miljon gånger, men kommer aldrig över högstadietjejen som då faktiskt rodnar på riktigt. Var ju egentligen bara lite “flustered” innan. Lägger jag på tunnt och fint med smink lyser det bara igenom, punkttäcka med ngt tjockare är bara att glömma eftersom det blir som “fläckar” mot det röda. Lyckas aldrig köpa en täckande foundation eftersom biträden alltid säjer på mig ännu en tunn som låter mina fränkar synas. Vad att göra?”

SVAR: Tjena moss från en tomat till en annan! Jag var också högstadietjejen som blev knallröd i ansiktet bara någon tittade på mig – något som folk inte drog sig för att påpeka… Har, precis som du, medfödd tendens till rodnad. Får en ansiktstemperatur på ca 800° när jag skäms. Pokerface, I wish!
Ok, så vad GÖR vi? Först och främst gäller det ju att hitta lugnande hudvård. Jag själv har haft extremt blossande hy i sviterna av en tuff acnebehandling i fjol. Nu går jag regelbundet på behandlingar från Exuviance + har en rutin som jag kör hemma. Märker megaskillnad (vaxade tom ögonbrynen igår utan att huden spårade ut). Jag är också ett stort fan av lugnande hudvård från Avéne och La Roche Posay.
För att få extra krut i svaret skickade jag din fråga vidare till hudexperten Annica Forsgren, grundare av skincity.se.
Hon har precis tagit in danska hudvårdsmärket Beauté Pacifique, som fått ALLA skönhetsredaktörer och celebriteter här i Köpenhamn ner på knä (Helena Christensen är ambassadör). Prova Serum Paradoxe och Creme Paradoxe som ska ha en otroligt lugnande effekt på huden och passar rodnande hy. Det ska jag göra!

Och så det här med täckning. Annica tipsar om en färgkorrigerande primer, som Bare Minerals Prime Time. Läs hennes blogginlägg “Röd om näsan” om just våra problem här!
Och strunt i biträdena! Vill man täcka får man täcka! Jag gillar band annat MAC Studio Fix Foundation och Kanebo Sensai’s puderfoundation för lite högre täckning. Jag väljer alltid en nyans som drar liiiiite åt gult (t ex NC25 hos MAC) – ALDRIG prdukter med rosa. Även CC-krämer är topp eftersom de färgkorrigerar (men akta dig för L’Oréal CC Cream Nude Magique Anti-Redness om du är ljus – jag såg ut som en pepparkaka i den! Inget rött i sikte dock…).

Bild överst Roksanda Ilincic AW14. Foto: Imaxtree.

 

 

This entry was posted in Fråga beautyboxen and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Frågeboxen #2 – Första hjälpen mot rodnad

 1. caroline says:

  Tack vilket bra svar! Ska genast titta närmare på produkterna!

 2. J says:

  Hello beauty box!
  Nyfiken på vilka hår vitaminer du knaprar? Mitt hår ser ut som påskris och det blir bara tunnare och tunnare (horrorshow*) – ge mig alla tips du har!

  Cheers!

 3. nin says:

  Då vill jag passa på och tipsa om La Roche-Posays Rosalic CC-cream som är för just rödlätta. Stort plus att den har hela 30spf! http://www.escentual.com/la-roche-posay/lrprosaliaccc001/ Hoppas du slipper pepparkake-effekten i den 😉

  Och Maria, herregud vad jag har saknat ditt bloggande! Tappade bort dig när du slutade med Fromtokyo… men så hittade jag dig här! Skoj!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


2 − two =