HAIR-LIGT!

Okej, spöstraff på den rubben.

Måste bara tipsa lite om hårprodukter. Jag har som ni vet en mycket brokig hårhistoria. Det har färgats, permanentats, fötts barn och tuperats tills jag nästan var flint. Innan dess har jag varit ganska slarvig med produkter. För lat för inpackningar, för snål för salongsschampo, för inkörd i vanan att slänga ner 29.90-kronorsflaskorna i korgen på ICA när jag ändå var igång. Under Japan-åren blev västerländskt schampo hårdvaluta. Min klena skandinaviska hår vara inte bundis med japanska schampon, med undantag Shiseido Tsubaki. Så där blev det importerad Kérastase-lyx, mest den gröna serien för skadat hår och volymserien.

Men så blev jag skönhetsredaktör på BON och fick möjlighet att prova hårvärldens crème de la crémes. I samma veva började min återgång till min naturliga blondhet, och det blev viktigare än någonsin att våra de stackars testarna. Annars skulle de nog trilla av när vi började avfärga och slinga. Grym vård, värmeskydd och oljor är mitt hårs bästa vännen. Nyförälskelsen är total. Min uttorkade, svartdammiga hår är puts väck.

Som professionell testkörerska varvar jag mellan många olika märken och serier, men här är en shortlist på några produkter som jag avgudar och tackar för att de bidragit till mitt nya hår.

Vård:

Pureology 4Platinum – för hår som ljusats upp mer än 4 nyanser. Underbar mjukhet och lyster. Älskar doften. Använder schampot, balsam och leave-in treatment.
Kérastase Chroma Captive – sprillans ny serie för färgat hår. Har denna serie i Stockholm. Är THE BOMB när man vill bevara sin hårt framkämpade (dyra) hårfärg och få den att glänsa och reflektera så folk blir typ bländade.
Kevin Murphy Angel Hair – För fint, flygigt hår. Ger fin stadga och är perfekt om man vet att man har en hästsvans eller knutperiod framför sig.
Shu uemura Moisture Velvet – underbar serie för torrt hår med camelia-olja (som geishorna använde för mjukhet i håret!)
Shu uemura Art of Hair Silk Bloom Treatment – ultimata lyxinpackningen. Känner mig såå dyr när jag använder den. Nytt liv för visset hår.

Styling:

Kevin Murphy Body Builder volymmousse – BÄSTA moussen, bästa doften, full score på alla sätt. Och Kevin Murphy måste man bara älska – miljötänk, extremt vårdande och oprovocerande,VIKTLÖSA produker. Allt jag provat från KM har fått mig på knä. Allt är fjäderlätt och… rent. Med värmeskydd.
Shu uemura Fibre Lift – volymbyggande gel som kan användas i det oändliga utan att håret blir klistrigt eller tungt. Helt underbar att krama i håret innan föning för rejält men mjukt lyft. Med värmeskydd.
Shu uemura Sheer Laquer Hair Spray – lätt fixeringsspray som är perfekt för långt hår som man vill “lacka” och hålla på plats utan att det, gud förbjude, blir hårt eller dammigt. Supermjukt och lätt, och doftar himmel. Med värmeskydd.
Redken Quick Tease Hair Spray – hårspray gjort för TUPERING – min favvo-pre-party-syssla. Denna innan stora bollknuten, I dare ya…

Attan, nu tar batteriet slut!! Fyller på listan imorn. Finns många kvar att nämna! Ska fota mina favoriter också så ni ser hur de ser ut.
Ska göra en liten sammanställning över mina JAPANSKA drömfrissor också. Har en liten inspo-mapp med hair-dols! OCH visa mitt före-hår. Hehe, minns ni PERMANENTEN. Ska posta lite reminders!

Godnatt mina hearts!

This entry was posted in Skönhet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


9 + one =