TOKYO STYLE FILE – MADEMOISELLE YULIA

Drottningen av tokyoitisk popkultur är utan konkurrens Mademoiselle Yulia. Superstar-DJ, MC, designer för egna accessoarlabeln Giza, modeikon och tidningsfenomen, Yulia är överallt. Hon har gjort en serie limiterade hörlurar för WESC, designers som Vivienne Westwood, Jeremy Scott och Balmain slåss om att klä henne och alla tidningar från Nylon till iD har gjort hyllningsreportage om denna 23-åriga übergirl som fortfarande bor hemma hos mamma och pappa.
Mademoiselle Yulia känns igen på sitt koboltsblåa Betty Page-hår (och japp, det är hennes riktiga) och look ligger någonstans mellan ghettofab 80-talstrash och futuristisk rockabillypinuppa med oväntade inslag som supercute Hugbears-tischor eller oversizade basebolljackor.
Biola, som tillsammans med fina Mia designade min bok, är partykompis med Yulia, och jag älskar att höra stories från dekadenta klubbkvällar där Tokyos kreativa elit dansar sina beniga rumpor av sig. Vi säger jämt att jag ska med, men ärligt talat är en småbarnsmorsa inte särskilt party. Jag sitter mer här som en gammal voyeur och suktar. Biolas liv är så glammigt, även om hon själv totalförnekar det.

Anyhows! Här kommer en Yulia-portfolio, med klipp ut tidningar, flyers och andra foton från hennes blogg.


This entry was posted in From Tokyo With Love, Popkultur and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


6 + six =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>