TOKYO GIRLS COLLECTION A/W 2010


Då har höstens Tokyo Girls Collection gått av stapeln och girlies från när och fjärran vallfärdade till denna modefestivalernas modefestival i Saitama norr om Tokyo.
Som alltid är TGC ett fashionevent för folket, för “real girls”. Man kallar stilen “real clothes” och är väl ungefär som britternas “high street” – hyfsat budgetvänliga märken som är lättillgängliga och snabba på att plocka upp nya trender. Inget arty, inget credd, inget svårt som bara en handfull stylister och moderedaktörer förstår sig på. Istället firar man kommers och mainstream, och för att understryka tillgängligheten så finns alla plagg att shoppa online i samma sekund som de dyker upp på scen. Tjejerna står alltså med mobilerna redo och klickar hem kläder i takt med att lookerna glider förbi dem.
Gräddan av Japans popvärld och de omslagsmodeller som blivit kändisar i sin egen rätt gick parad eller uppträdde på catwalken, bland andra Anna Tsuchiya, Riena, Karina, Rika Izumi, Hasegawa Jun, Marie, Yamada Yu, Haruna Ai och überidolen Tsubasa Masuwaka (vars ögonfranskollektion är ständig bestseller). Förutom Topshop är det bara japanska märken som deltar.

Trenderna då?
Päls päls päls! Fusk såklart. Mängder av leopard och enorma ryssmössor. Det är med viss fasa jag noterar av pälsstöveln är het igen.
Som alltid är den romantiska bohemen i fokus – blommiga klänningar till grova kängor, lager-på-lager och mjuka färger. I år verkar logosjal knuten runt håret bli en knockout, gärna vintagesjalar med Hèrmes eller Gucci-tryck, i en slarvigt arrangerad rosett.
Den lårhöga stöveln finns kvar för ero-kawaii Shibuya-gals, självklart i kombo med minikjol och megahår.
Här lite bilder jag lånat från tokyofashion.com. Enjoy!


Maison Gilfy


Muse Muse by Royal Party


Liz Liza


Cecil McBee


Snidel


Smork


Smork


Blondy


Snidel


AG by Aqua Girl


L’est Rose


31 sons de mode


Apuweiser-Riche


WC by Chinatsu Wakatsuki


Plus Rich


Heather


Mystic


Free’s Mart

This entry was posted in From Tokyo With Love, Mode, Popkultur and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


four − = 3