SÅ STÄNGER KIOSKEN FÖR DENNA GÅNGEN

Jag har varit en smula labil och lipig idag och igår. Hormonkrig, sömnbrist, före-semestern-stress och nya usla sköldkörtelvärden är en usel kombo.

Håller dessutom på att sluta amma, eller har gjort rättare sagt. Igår lunch ammade jag sista gången och det känns skönt med lite sorgligt också. Det är en fas som tar slut och det är en läskig “aldrig mer”-känsla. Men mjölken är slut (jajajja, jag vet att folk säger att det TROR man bara, men det känns är verkligen inget gräddparty i de där mjukisarna) och Vera verkar tycka att morsan är old news. Flaskan och alla roliga grötar och burkar är mycket roligare och godare. Och jag är sugen på riktiga underkläder, på att kunna ta vilka mediciner jag vill (sömnpiller och riktiga p-piller inte minst – minipiller är katastrof!), få upp lite fart i min hjärna och i allmänhet känna att jag åter tillhör mig. Är lite stressigt att vara någons enda näringskälla, det är ett stort ansvar!
Men det har funkat jättebra fram tills nu, fast nu märker jag tydligt att Vera inte blir nöjd och dessutom så är hon så livlig att det är en kamp varje gång. Huvudet snurrar runt runt. Spaning, slurk, spaning, slurk, spaning, slurk and on it goes dagen lång om Vera själv får bestämma. Blir superpinsamt när man är ute bland folk. Ser dessutom lite illa ut när folk ammar jättebebisar på stan tycker jag… Dom kan typ SITTA själva framför tutten!
Hörde förresten om en som sett en unge STÅ framför sin mamma på IKEA och äta. Fy fanken vad läbbigt, urk..

Men mest av allt står det klart att hon blir inte mätt, och det känns bara struligt att hålla på med tutte, flaska och burkar.
Det känns lagom och bra men som sagt ändå som ett stort steg. Aldrig mer jag och Vera på äventyr i amningsrummen över stan! Inga mer luckor som ska slitas upp! Och ingen liten bebbe som bökar runt och klappar med sin lilla näve…

Vek precis ihop alla mina nytvättade amningslinnen och behåar och la i lådan med gravidkläder. Nu åker pushupparna och balconetterna fram minsann! Se upp Beats, här kommer en BOMB till fru!
Tänkte muntra upp mig imorn med en liten shoppingrunda. Ny sovstass UTAN lucka samt någon fräsig behå. I typ AAA…
Ni som varit med förr får gärna skriva lite om hur det var för er att sluta amma. Något jag ska vara beredd på? Håret har redan trillat av, fast det har väl egentligen inte med ammandet att göra? Men BLIR man pigg, smart osv osv? KOMMER hjärnan tillbaka och NÄR? Och vad faaaan händer med lökarna?? Finns det någon räddning? Informera please!

Måste vara lite lökig mojja och lägga upp bild på Lillan. Så här fin var hon i morse i robottischa från farmor INNAN hon dreglade ner hela outfiten och fick byta om… Idag har jag, Vera och Biola varit hos Mia och meckat bok (och jag har haft några breakdowns och gråtattacker deluxe) och tanken var att Vera skulle fånga den japanska popkulturandan i robottee och sneakers, men nicht.

This entry was posted in From Tokyo With Love, Personligt and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


4 + nine =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>